Δολοφονία στο Ψυχικό: Ο εκτελεστής του Παναγιώτη Στάθη είχε κάνει «πρόβα» την προηγούμενη μέρα

Οι έρευνες της αστυνομίας για την εν ψυχρώ δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη το πρωί της Τρίτης (02/07/2024) στο Ψυχικό βρίσκονται σε εξέλιξη.


Σύμφωνα με το Mega η αστυνομία έχει στα χέρια της βίντεο από την δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό καθώς και από την πρόβα που έκανε ο εκτελεστής του 24 ώρες πριν.

Άλλωστε οι κινήσεις του εκτελεστή «μαρτυρούν» πως είχε γίνει πρόβα πριν την δολοφονία του 54χρονου Παναγιώτη Στάθη.

Συγκεκριμένα, περίπου στις 7 το πρωί της Τρίτης(02/07/2024) και 90 λεπτά πριν τη δολοφονία, ο δράστης βρισκόταν στο σημείο της επιχείρησης του θύματος μαζί με το μαύρο μηχανάκι του.

Το ίδιο συνέβη και την προηγούμενη μέρα νωρίς το πρωί, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικές αρχές από το βιντεοληπτικό υλικό. Κάποια δεδομένα αυτής της εκτέλεσης κάνουν εντύπωση όμως στους αστυνομικούς. Ένα από αυτά είναι ότι ο εκτελεστής είχε σχεδιάσει με πρωτοφανή τρόπο λεπτομέρειες της δολοφονίας.


Συγκεκριμένα, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ παρατήρησαν πως στην πλαστή πινακίδα που έφερε η μηχανή του εκτελεστή, φαίνεται ακόμη και η σφραγίδα ΚΤΕΟ.


Το χρονικό της εκτέλεσης

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες ο δράστης επέβαινε σε μοτοσυκλέτα. Πλησίασε το τζιπ που οδηγούσε το θύμα, πυροβόλησε από κοντινή απόσταση την ώρα που πάρκαρε το όχημά του κάτω από την εταιρεία του και διέφυγε με μεγάλη ταχύτητα.

Στο σημείο της επίθεσης οι άνδρες της ασφάλειας έχουν βρει περισσότερους από δέκα κάλυκες, αν και κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για 16 πυροβολισμούς και για άλλους τέσσερις λίγο μετά.

«O δράστης ήταν ένας, σήκωσε το πιστόλι, τον πυροβόλησε πάρα πολλές φορές. Από τους ήχους από ηχητικά που ακούγονται φαίνεται ότι πρέπει να άλλαξε κάποια στιγμή γεμιστήρα. Δηλαδή οι σφαίρες πρέπει να είναι 20. Το πιστόλι είναι μέχρι 16 σφαίρες, άρα άλλαξε γεμιστήρα» εκτίμησε ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης μιλώντας στο Πρώτο.


Ο άνδρας που έπεσε νεκρός από την επίθεση διατηρούσε στην περιοχή τεχνική εταιρεία. Σε αυτή ανήκει και το αυτοκίνητο που οδηγούσε. Ο συνεταίρος του ήταν ο άνθρωπος που ειδοποίησε τις αρχές. Η κλήση έφτασε στο κέντρο της άμεσης δράσης στις 8.32 το πρωί. Στην ΕΛΑΣ σήμανε συναγερμός. Το σημείο αποκλείστηκε και εξαπολύθηκε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.

«Τον ήθελαν νεκρό. Φαίνεται ότι ο στόχος ήταν ο συγκεκριμένος, γιατί αυτός χρησιμοποιούσε περισσότερο το αυτοκίνητο, το leasing αυτοκίνητο που ανήκε στην τεχνική εταιρεία. Ελέγχεται ο τόπος του εγκλήματος καθώς και τα κίνητρα» τόνισε ο κ. Καλλιακμάνης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *