Άνδρος: ΙΧ έμεινε στον «αέρα» καταπέλτη πλοίου με τους επιβάτες να προσπαθούν να το σπρώξουν – Συνελήφθη ο πλοίαρχος


Παραλίγο τραγωδία στο λιμάνι της Άνδρου καθώς οι ισχυροί άνεμοι οδήγησαν σε άσχημες καταστάσεις οδηγούς και επιβάτες.


Όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Tik Tok στο πλοίο SAONISOS της Saos Ferries το οποίο είχε δέσει στο λιμάνι του Γαυρίου αργά το απόγευμα της Πέμπτης, ένα αυτοκίνητο δεν μπορούσε να ανέβει στον καταπέλτη του πλοίου και πολίτες να προσπάθησαν να το σπρώξουν ενώ και οι ίδιοι χρειάστηκε να τρέξουν για να επιβιβαστούν.

«Παραλίγο οι επιβάτες του οχήματος να βρεθουν στην θαλασσα! Για ενα πλοίο που δεν μπορούσε να δέσει στο λιμάνι της Άνδρου αλλά προτίμησε το λιμενικό και ο πλοίαρχος να βάλει ανεξέλεγκτα τους επιβάτες μέσα με αποτέλεσμα να βρεθούν οι οδηγοί να αιωρούνται πανω στον καταπέλτη και πιο συγκεκριμένα πάνω απο την θάλασσα!!! Σε αυτή την χώρα για άλλη μια φορά ζούμε από τύχη!!!» αναφέρεται στο σχετικό ποστ που αναρτήθηκε στο Tik Tok.

Εκείνη την ώρα στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης 7-8 μποφόρ. Αφότου λύθηκαν οι κάβοι ο καπετάνιος του πλοίου έκρινε πως η καλύτερη λύση θα ήταν να ξεκινήσει το δρομολόγιό του προς Κάρυστο.

Εκείνη τη στιγμή ένα ΙΧ βρισκόταν στο χείλος της προβλήτας πριν τον καταπέλτη  και καθώς δεν μπορούσε να μπει στο καράβι, επιβάτες και εργαζόμενοι στο πλοίο προσπάθησαν να το σπρώξουν προς τα πίσω, παρά το γεγονός πως το πλοίο αναχωρούσε.


Κατά το περιστατικό συνολικά δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν τρία οχήματα και επτά επιβάτες, ενώ για το τι ακριβώς συνέβη θα υπάρχει σχετική έρευνα από τη λιμενική αρχή. Για τους επιβάτες, σύμφωνα με πληροφορίες μερίμνησε η εταιρεία προκειμένου να διανυκτερεύσουν ενώ αναμένεται να αναχωρήσουν για τον προορισμό τους με το πρώτο δρομολόγιο την Παρασκευή το πρωί.

Τις πρώτες πρωινές ώρες -όταν το πλοίο «έδεσε» στο λιμάνι της Καρύστου- συνελήφθη ο πλοίαρχος.

Η σύλληψή του έγινε με βάση του άρθρο 291 του Ποινικού Κώδικα περί επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία των πλοίων.

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *