Τα ποστ του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις προγραμματικές δηλώσεις

 


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μια σειρά από ποστ στις σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε αναφορές στους μεγάλους στόχους της νέα κυβέρνησης, οι οποίες αναλύονται στις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή.


Για το τι πρέπει να περιμένουν οι πολίτες την επόμενη 4ετία:

Οι πολίτες σήμερα περιμένουν τολμηρά βήματα σε ένα μέλλον που δεν μπορεί να περιμένει. Ώστε μαζί να ξεκινήσουμε το ταξίδι προς την αισιόδοξη Ελλάδα του 2030. Με όραμα, με σχέδιο και πολλή δουλειά. Το θέλουμε, το μπορούμε και θα το κάνουμε.

Για την μείωση των ανισοτήτων, ο Πρωθυπουργός ανέφερε:    

Στόχος μας είναι η μείωση των ανισοτήτων με μόνιμα μέτρα στήριξης της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων. Αλλά και με στοχευμένες πρωτοβουλίες, που θα απαντούν στις έκτακτες δυσκολίες.


Για την αναβάθμιση του ΕΣΥ επισήμανε:

Κοινωνική Ελλάδα σημαίνει αξιοπρεπής δωρεάν Δημόσια Υγεία. Με αναβαθμισμένα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Πρόσθετους μόνιμους διορισμούς υγειονομικών. Ψηφιακό μετασχηματισμό της Υγείας και επέκταση των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων σε όλους τους πολίτες για όλα τα βασικά νοσήματα.

Για τους μισθούς και τις νέες ελαφρύνσεις τόνισε:

Παραγωγική Ελλάδα σημαίνει καλύτερες αμοιβές και νέες ελαφρύνσεις. Αυτά θα επιτευχθούν με όχημα την ισχυρή ανάπτυξη. Γιατί η ανάπτυξη είναι το μόνο κλειδί που ανοίγει την πόρτα των καλύτερων αμοιβών, αυξάνοντας τον δημόσιο πλούτο, ώστε μέρος του να επιστρέφει στην κοινωνία.

Για τη δημοσιονομική και οικονομική πολιτική τόνισε:

Στη δημοσιονομική και οικονομική πολιτική, οι στόχοι μας είναι σαφείς και μετρήσιμοι. Με ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, πρόωρη αποπληρωμή των διμερών δανείων του πρώτου μνημονίου, μείωση του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ, υποχώρηση της ανεργίας και αύξηση των εξαγωγών.

Στεγαστική Πολιτική:

Κοινωνική Ελλάδα σημαίνει και δικαίωμα στη Στέγη. Με νέες εστίες για 8.500 φοιτητές. Με επέκταση του προγράμματος «Σπίτι μου», που ήδη προσέφερε 4.700 κατοικίες σε νέους. Και με τη συνέχιση των θεσμών της Κοινωνικής Κατοικίας σε ευάλωτες ομάδες και της Κοινωνικής Αντιπαροχής.

Για την γεωπολιτική, την ψηφιακή Ελλάδα, το κράτος και το περιβάλλον:

Θέλουμε η Ελλάδα να είναι ισχυρή γεωπολιτικά και διπλωματικά, με θωρακισμένη την άμυνά της. Η χώρα να είναι πρωταγωνίστρια στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής. Η επανάσταση του gov να απλωθεί παντού. Και το κράτος να θεμελιώνεται στη λογοδοσία, στη διαφάνεια, στην αξιολόγηση.

Παιδεία:

H Δημόσια Παιδεία περνά στη νέα εποχή. Με την τεχνολογία να απλώνεται στην εκπαιδευτική διαδικασία. Με δημιουργικά εργαστήρια ανάπτυξης δεξιοτήτων. Με ένα εθνικό σχέδιο αναβάθμισης των σχολικών μονάδων. Και με δημόσια πανεπιστήμια ανοιχτά στον κόσμο.

 

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *