Στη Δυτική Μακεδονία σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Επισκέπτεται Κοζάνη, Φλώρινα και Καστοριά

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί σήμερα, Τρίτη 21 Μαΐου, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.


Συγκεκριμένα, το πρωί ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Βελβεντό και στα Σέρβια, ενώ το μεσημέρι θα επισκεφθεί την πόλη της Κοζάνης.

Τέλος, στις 18:00 ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Φλώρινα και στη συνέχεια στην Καστοριά.

«Ως νέα κυβέρνηση τιμήσαμε αυτή την ελληνική υπογραφή σε μια διεθνή Συμφωνία που ισχύει κατά νόμο»

Την Δευτέρα ο πρωθυπουργός βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη, όπου το βράδυ μίλησε στην τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ). Κατά την ομιλία του πρωθυπουργός επικεντρώθηκε στην αντιπαράθεση με την Βόρεια Μακεδονία.

«Είναι γνωστό ότι η ΝΔ καταψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, να θυμίσω ότι καταθέσαμε μάλιστα και πρόταση μομφής κατά του ΣΥΡΙΖΑ, που την προώθησε. Προσέξτε, όχι γιατί δεν θέλαμε λύση στο ζήτημα, αλλά γιατί η συγκεκριμένη Συνθήκη παραχωρούσε μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στους γείτονες μας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:


«Ως νέα κυβέρνηση τιμήσαμε αυτή την ελληνική υπογραφή σε μια διεθνή Συμφωνία που ισχύει κατά νόμο. Βλέποντας, ωστόσο, εδώ και αρκετό καιρό την άνοδο του εθνικισμού στα Σκόπια μείναμε επιφυλακτικοί στην αποδοχή των Μνημονίων τα οποία συνόδευαν τη Συμφωνία. Δυστυχώς, οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν αυτές μας τις επιφυλάξεις. Και η στάση της νέας προέδρου και των εκεί υποστηρικτών της, δυστυχώς και του εντολοδόχου πρωθυπουργού, είναι και παράνομη και προκλητική.


Γι αυτό και η Ελλάδα την απορρίπτει και την επιστρέφει. Το γειτονικό κράτος θα πρέπει να αντιληφθεί, νομίζω ότι αυτό τελικά αντιλαμβάνονται και οι περισσότεροι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη και προς την πρόοδο περνάει και από τη χώρα μας και εκεί μπορεί να σταματήσει.

Όπως και κάποιοι αντιστόρητοι εντός των συνόρων θα πρέπει να καταλάβουν ότι πατρίδα δεν μπορεί να παραιτείται από τα όπλα της. Φτάσαμε στο σημείο εκείνοι που πρώτα μας φόρτωσαν τη Συμφωνία να ζητούν τώρα να κυρώσουμε τα Μνημόνια. Και πότε; Την ώρα που τα ίδια τα Σκόπια την παραβαίνουν».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *