Οι νέες ισορροπίες στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ


Όλες οι πλευρές δηλώνουν νικητές, η κάθε μία για τους λόγους της, καθώς στη σύνθεση του οργάνου, που διευρύνθηκε στα 301 μέλη, εκπροσωπούνται όλες οι τάσεις, χωρίς αποκλεισμούς.


Φυσικά, την απόλυτη πλειοψηφία (άνω του 65%) διαθέτουν οι «προεδρικοί» του Νίκου Ανδρουλάκη.

Στη Χαριλάου Τρικούπη είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι καθώς, πέραν της αναμενόμενης άνετης επικράτησης και της ισχυρής πλειοψηφίας, υπήρξε ανανέωση σε μεγάλο ποσοστό των εκλεγμένων, ένα μείγμα νεότερης γενιάς 40άρηδων αλλά και εκπροσώπηση όλων των τάσεων. Είναι γεγονός ότι η πλευρά Ανδρουλάκη που στόχευε εξαρχής στην ευρεία πλειοψηφία, δεν ενδιαφέρονταν τόσο για τις πρώτες θέσεις – ή έτσι λένε μετά τα αποτελέσματα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν και παράπονα από ορισμένα στελέχη ότι δεν βοηθήθηκαν όσο θα ήθελαν και βρέθηκαν σε χαμηλές θέσεις. Είναι επίσης γεγονός ότι πολλοί από όσους πήγαν εξαιρετικά καλά στη σταυροδοσία και δεν ανήκαν αμιγώς στην τάση Ανδρουλάκη, πριμοδοτήθηκαν γενναία από τους προεδρικούς.

Τέλος, είναι προφανές ότι η σιγουριά της ποσόστωσης των γυναικών οδήγησε το μπλοκ Ανδρουλάκη σε προώθηση των ανδρών ώστε να μην μείνουν εκτός μεγάλα ονόματα, αλλά έφερε σε απρόσμενα χαμηλές θέσεις μερικά από τα «πουλέν» των ανδρουλακικών του γυναικείου φύλου.

Αλλά και στο μπλοκ των υποστηρικτών του Γιώργου Παπανδρέου επικρατεί ευφορία. Όπως λένε, το ψηφοδέλτιο που προωθούσαν εμπεριείχε μείξη στελεχών με κυβερνητική εμπειρία, με κομματική εμπειρία, ανανέωση, γυναίκες σε μεγάλο αριθμό (στις πρώτες 5 οι 80% είναι του κλίματος Παπανδρέου) και αποδήμους, αντικατοπτρίζοντας την πολιτική φιλοσοφία του πρώην πρωθυπουργού. «Δεν μας περίμεναν τόσο ψηλά, όπως ούτε στις εκλογές για τις Νομαρχιακές Επιτροπές» θριαμβολογούν.


Λόγους να είναι ικανοποιημένοι έχουν ο Παύλος Χρηστίδης, που κατετάγη πολύ ψηλά εκλέγοντας και υποστηρικτές του, όπως και ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Παύλος Γερουλάνος.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *