Ένα 24ωρο με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη: Από την επίσκεψη με τον πρωθυπουργό στο «Αγία Σοφία» ως την περιοδεία σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης


Γεμάτες 24 ώρες είχε χθες, Πέμπτη, ο Άδωνις Γεωργιάδης με πολλές επισκέψεις σε νοσοκομεία και συναντήσεις, αποδεικνύοντας τις «ασύλληπτες αντοχές» του και ενισχύοντας την τεράστια προσφορά του. Το Oknews βρέθηκε στη «σκιά» του υπουργού Υγείας και τον ακολούθησε καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας του.


Το πρωί της Πέμπτης η μέρα του υπουργού είχε αρχικά στο πρόγραμμα την συνέντευξη στον ραδιοφωνικό Σταθμό του ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε και αμέσως μετά ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφτηκε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Μετά ο Άδωνις Γεωργιάδης πήγε στο γραφείο του στο υπουργείο όπου έκανε διαδοχικές συναντήσεις με πολύ κόσμο και στη συνέχεια στο αεροδρόμιο για να επισκεφτεί την Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας, κ. Γεωργιάδης, συναντήθηκε με τον βουλευτής Πέλλας, κ. Λάκη Βασιλείαδη και τον βήμαρχο της Πέλλας, κ. Στάθη Φουντουκίδη, με τον βήμαρχο Φλώρινας, κ. Βασίλη Γιαννάκη και με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Χανσενικών, κ. Γεώργιο Τζεμενάκη.

Όταν έφτασε αργότερα στη Θεσσαλονίκη, ο -κυριολεκτικά κι όχι μεταφορικά- ακούραστος και αποτελεσματικός υπουργός ξεκίνησε τις επισκέψεις του από το Γ. Ν. «Άγιος Παύλος».


Το Νοσοκομείο αυτό είχε να ανακαινισθεί από το 1975 και εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και στο ΕΣΠΑ την συνολική του ανακαίνιση.

«Πήγα να δω την πρόοδο των εργασιών και να μιλήσω με την Διοίκηση και το προσωπικό. Στις φωτό θα δείτε τμήματα που τώρα ξηλώνονται και ανακατασκευάζονται έξ’ ολοκλήρου, τμήματα που ανασκευάστηκαν και έχουν παραδοθεί και τμήματα που θα ανακατασκευαστούν και είναι ακόμη παλιά. Σε ένα χρόνο θα είναι ολόκληρο το Νοσοκομείο καινούργιο», έγραψε σε σχετική ανάρτηση του ο κ. Γεωργιάδης.

«Όλο το προσωπικό με ευχαρίστησε γι’ αυτό, το οποίο περίμεναν να γίνει όπως μου είπαν εδώ και δεκαετίες», πρόσθεσε.

Μετά το Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» ο υπουργός βρέθηκε το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Θεαγένειο», όπου τους τελευταίους μήνες έχει παραδοθεί μία σειρά νέων μηχανημάτων για εξειδικευμένες θεραπείες κατά του καρκίνου και για χειρουργικές επεμβάσεις.

«Πήγα να τα δω από κοντά εν λειτουργία και μα μιλήσω με την Διοίκηση, το προσωπικό και τους ασθενείς. Το μεγαλύτερο μέρος το μετέδιδα με live όποτε μπορείτε να άκουσετε μόνοι σας και τους ιατρούς και τους ασθενείς να λένε ότι το σπουδαίο αυτό Νοσοκομείο είναι στην καλύτερη κατάσταση που ήταν ποτέ. Και εδώ δεν υπήρξε η παραμικρή διαμαρτυρία ούτε από συνδικαλιστές, ούτε από ασθενείς, ούτε από κανέναν», έγραψε σε ανάρτηση του για την επίσκεψη του στο «Θεαγένειο» ο κ. Γεωργιάδης.

«Με την δημιουργία του νέου «Θεαγενείου» Νοσοκομείου σε λίγα χρόνια, διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει, ο υγειονομικός χάρτης της Θεσσαλονίκης θα αλλάξει για πάντα», πρόσθεσε.

Επόμενος σταθμός για τον υπουργός Υγείας, μετά τον «Άγιο Παύλο» και το «Θεαγένειο», ήταν το Γ.Ν. Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης. Εκεί με τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ και τον Διοικητή του Νοσοκομείου υπογράφηκαν οι συμβάσεις με την ανάδοχο εταιρία που από σήμερα αναλαμβάνει εντός 16 μηνών να παραδώσει τα νέα ΤΕΠ στο «Γεννηματάς» και στο συνδεόμενο με αυτό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Δημήτριος». Ένα στρατηγικό έργο που όταν ολοκληρωθεί θα μειώσει πολύ τον μέσο χρόνο αναμονής στις εφημερίες στην Θεσσαλονίκη.

«Επίσης, και εκεί δεν υπήρξε η παραμικρή διαμαρτυρία, αλλά μόνον χαρά για την μεγάλη πρόοδο που συντελείται και στο Νοσοκομείο αυτό», σημειώνει σε σχετική ανάρτηση του ο κ. Γεωργιάδης.

Η ημέρα του υπουργού Υγείας έκλεισε με ομιλία στην επέτειο του μεγάλου Κέντρου της Pfizer που έχει φτιαχτεί στην Θεσσαλονίκη, όπου η εταιρία του έκανε «την τιμή να τον καλέσει», όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο X.

«Η επένδυση της Pfizer στην Θεσσαλονίκη ήταν η πρώτη επένδυση που είχα επιτύχει ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ένα μήνα αφού είχα αναλάβει τα καθήκοντα μου τον Αύγουστο του 2019», γράφει ο κ. Γεωργιάδης και προσθέτει:

«Με κάλεσαν λοιπόν να μιλήσω μαζί με τον CEO της εταιρίας παγκοσμίως τον Δρ Άλμπερτ Μπουρλά (Έλληνα από την Θεσσαλονίκη), τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας (και μέλλοντα νέο Επίτροπο) κ. Τζιτζικώστα και τον κ. Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Αγγελούδη.

Η αρχική επένδυση επρόκειτο να απασχολήσει 200 άτομα και ξέρετε πόσοι εργάζονται τώρα εκεί 4 χρόνια μετά την έναρξης της; 1300… και ακολουθούν πολλοί ακόμη καθώς το κέντρο συνεχώς αναπτύσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς!

Τα λόγια του Δρ Μπουρλά για μένα και για το πόσο συνέβαλα στην υλοποίηση αυτής της επενδύσεως ήταν πολύ τιμητικά και πολύ συγκινητικά για μένα».

Έφτασε Αθήνα κυριολεκτικά ξημερώματα και με ελάχιστες ώρες ύπνου, από τις 7 το πρωί, επέστρεψε στο υπουργείο Υγείας. Εκεί που έχει βάλει στόχο της θητείας του να παρέχει το καλύτερο δυνατό Σύστημα Υγείας για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Αυτά που γίνονται τον τελευταίο χρόνο στην Υγεία είναι πολλά και τεράστια. Στόχος του υπουργού, Άδωνι Γεωργιάδη, είναι να μειωθούν οι αναμονές στις εφημερίες νοσοκομείων και να περιοριστεί τουλάχιστον κατά 2 ώρες ο μέσος όρος αναμονής.

Το δε γραφείο του, είναι πάντα ανοιχτό για όλους.

Αυτός είναι ο υπουργός Υγείας, που το Oknews ήταν δίπλα του ένα 24ωρο και διαπιστώσαμε με δυσκολία τι αντιμετωπίζει καθημερινά.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *