Αποκλειστικό: Λύση για την έλλειψη αναισθησιολόγων στο «Αγλαΐα Κυριακού» – Συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα σκέφτεται ο Άδωνις Γεωργιάδης

Επιμένουν οι αναισθησιολόγοι στο «Αγλαΐα Κυριακού», παρότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κήρυξε παράνομη τη στάση εργασίας τους.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του oknews.gr, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σκέφτεται για το ζήτημα με την έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» το κράτος να απευθυνθεί στον ιδιωτικό τομέα ώστε να προχωρήσουν τα χειρουργεία των παιδιών, με κόστος του Δημοσίου.

«Η Δικαιοσύνη τελικά την Δευτέρα το μεσημέρι αποφαίνεται ότι πράγματι η στάση εργασίας είναι παράνομη. Και οι συνδικαλιστές πάλι με κάλυψη της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ κηρύσσουν νέα στάση εργασίας για την Τετάρτη κατά της οποίας πάλι θα προσφύγει η Διοίκηση… δηλαδή Διοίκηση, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, Υπουργείο Υγείας και Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη λένε ότι πρέπει να συνεχιστούν τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», έγραψε σε ανάρτηση του χθες, Τρίτη, ο κ. Γεωργιάδης.

«Επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν. Τί πρέπει να κάνει το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά σε όλο αυτό, που κρατά ομήρους τα παιδιά;», αναρωτήθηκε ο υπουργός Υγείας.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

«Λοιπόν η ιστορία έχει ως εξής: οι αναισθησιολόγοι στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» παρά το ότι ουδείς αμφισβητεί ότι το Υπουργείο κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να καλυφθούν τα κενά, αποφασίζουν αποχή από τα τακτικά χειρουργεία. Δηλ ένα είδος απεργίας στο οποίο όμως λαμβάνουν κανονικά τον μισθό τους.


Το ΔΣ του Νοσοκομείου εξετάζοντας όλα τα πραγματικά περιστατικά αποφασίζει Ομόφωνα, με την σύμφωνη γνώμη δηλ του Διευθυντού της Ιατρικής Υπηρεσίας, ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος να σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία και διατάζει την συνέχεια τους.


Οι συνδικαλιστές κηρύσσουν για την Δευτέρα στάση εργασίας πάνω στην ώρα των τακτικών χειρουργείων ώστε να μην πειθαρχήσουν στην απόφαση του ΔΣ. 4 μέλη του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων καταγγέλλουν επωνύμως και δημοσίως ότι η απόφαση για την στάση εργασίας είναι παράνομη.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη, πράγμα το οποίο κάνει την Δευτέρα το πρωί. Οι ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ συνδικαλιστικές οργανώσεις των γιατρών καλύπτουν με αποφάσεις τους την στάση εργασίας. Η Δικαιοσύνη τελικά την Δευτέρα το μεσημέρι αποφαίνεται ότι πράγματι η στάση εργασίας είναι παράνομη.

Και οι συνδικαλιστές πάλι με κάλυψη της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ κηρύσσουν νέα στάση εργασίας για την Τετάρτη κατά της οποίας πάλι θα προσφύγει η Διοίκηση… δηλ Διοίκηση, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, Υπουργείο Υγείας και Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη λένε ότι πρέπει να συνεχιστούν τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» αλλά οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως, εσείς τώρα τί πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά σε όλο αυτό, που κρατά ομήρους τα παιδιά;»

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *