Άδ. Γεωργιάδης: Ο Κασσελάκης έχει περάσει κόκκινη γραμμή με τις δηλώσεις για μαύρα χρήματα, ο Τσίπρας πρέπει να απαντήσει


“Ο Κασσελάκης ευθέως είπε ότι ο Τσίπρας έπαιρνε μαύρα λεφτά, αυτό δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο από την πλευρά του Τσίπρα. Ο Αποστολάκης προσπάθησε να το διορθώσει αλλά τα έκανε χειρότερα. Υπάρχει μια σοβαρή εκκρεμότητα όπου πρέπει να μιλήσει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας για αυτό”, είπε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.


Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Κασσελάκη για τα «μαύρα χρήματα», ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι ο κ. Κασσελάκης έχει περάσει μια “κόκκινη γραμμή” έναντι του κ. Τσίπρα, κατηγορώντας τον ευθέως για αποδοχή μαύρων χρημάτων. Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι αυτή η κατηγορία δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από τον κ. Τσίπρα, τονίζοντας ότι ο κ. Αποστολάκης, προσπαθώντας να διορθώσει την κατάσταση, την επιδείνωσε. «Αυτό πλήττει τον πυρήνα της ελληνικής δημοκρατίας και υποσκάπτει σοβαρά τους δημοκρατικούς θεσμούς», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Πρόταση Κασσελάκη για ορκωτούς λογιστές

Σχετικά με την πρόταση του κ. Κασσελάκη για την ανάθεση του ελέγχου των οικονομικών δηλώσεων των πολιτικών και των κομμάτων σε ορκωτούς λογιστές, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι αυτό είναι “τεράστιο φάουλ” καθώς η ελληνική νομοθεσία ήδη προβλέπει τον έλεγχο αυτό από επιτροπή της Βουλής. Η πρόταση του κ. Κασσελάκη, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, υπονοεί ότι οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν αξιόπιστοι.

 

Κλείσιμο της εφημερίδας «Αυγή»


Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε τη λύπη του για το κλείσιμο της εφημερίδας «Αυγή», υπογραμμίζοντας τη σημασία της στη μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας. Παράλληλα, σημείωσε ότι η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει ορθολογικά κριτήρια οικονομικής διαχείρισης είναι ένα θετικό βήμα.

 

Συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

Ο Υπουργός Υγείας περιέγραψε την πρόσφατη συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ως καταπληκτική, επαινώντας τον Πρωθυπουργό για την ενεργή συμμετοχή του. Σχολίασε επίσης ότι ο γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια έβλαψε την ΝΔ στις εκλογές, αλλά υπογράμμισε την αξία του διαλόγου και της αναγνώρισης των λαθών ως σημαντικές δημοκρατικές κατακτήσεις.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *