Άδ. Γεωργιάδης: Μέσα στην εβδομάδα τα αυξημένα κίνητρα για την κάλυψη κενών θέσεων σε νοσοκομεία άγονων περιοχών


«Εντός της εβδομάδας θα υπογραφεί κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών, το νέο πλαίσιο για την κάλυψη κενών θέσεων σε νοσοκομεία που βρίσκονται σε άγονες περιοχές, στο οποίο θα προβλέπονται αυξημένες αμοιβές και κίνητρα», ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά την σημερινή παρέμβασή του στην Βουλή.


Συγκεκριμένα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτας Γρηγοράκου για το νοσοκομείο Μολάων Λακωνίας, ο  κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Μέσα στην εβδομάδα θα υπογράψω ΚΥΑ με το υπουργείο Οικονομικών για το νέο πλαίσιο άγονων περιοχών. Μια από τις προβλέψεις που βάζουμε είναι ότι αν σε κάποια περιοχή έχουμε νοσοκομείο που διαρκώς οι προκηρύξεις βγαίνουν άγονες οι περιοχή θα μπαίνει στις άγονες περιοχές και θα παίρνει τα ωφελήματα για τις άγονες περιοχές τα οποία μάλιστα θα είναι αυξημένα σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ».

Αυστηρή προειδοποίηση σε ιδιώτες γιατρούς που δεν συνδράμουν στα δημόσια νοσοκομεία

Παράλληλα, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους ιδιώτες ιατρούς να στηρίξουν τα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής τους που αντιμετωπίζουν ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε διαφορετική περίπτωση θα λάβει μέτρα όπως η αποβολή τους από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

«Είμαι πολύ κοντά στο να αποφασίσω πιο δραστικά μέτρα, όπως το πώς οι γιατροί ενός νομού ή μιας περιοχής θα στελεχώνουν ή όχι το δημόσιο νοσοκομείο και αναφέρομαι στους ιδιώτες γιατρούς. Θεωρώ παντελώς αδιανόητο ένας ιδιώτης παθολόγος να αδιαφορεί για το πώς λειτουργεί το νοσοκομείο δίπλα του.

Ένας γιατρός που κάνει χρήση του συστήματος συνταγογράφησης του ελληνικού κράτους μέσω της ΗΔΙΚΑ στην πραγματικότητα είναι ένας κρίκος του συνολικού συστήματος υγείας. Και δεν μπορεί ενώ κάνει χρήση της συνταγογράφησης για τους δικούς του ασθενείς να αδιαφορεί αν το νοσοκομείο δίπλα του κινδυνεύει να κλείσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:


«Δεν θέλω να πω περισσότερα αυτή τη στιγμή, γιατί πριν φτάσω στην τελική μου απόφαση θέλω να δώσω λίγες μέρες ακόμα περιθώριο, να δω μήπως κάπου υπάρξει αυτόβουλη κίνηση γιατρών. Κάνω και έκκληση στον ιατρικό σύλλογο Λακωνίας να έρθει το συντομότερο στο Υπουργείο Υγείας να πει τι προτίθεται να πράξει για να βοηθήσει το κράτος να βγαίνουν οι εφημερίες των νοσοκομείων και να μην έχουν πρόβλημα οι ασθενείς.

Θέλω να είμαι σαφής, αν δεν υπάρξει καμία διάθεση καμίας συνεργασίας από κανέναν σας διαβεβαιώ ότι η περίπτωση, ο νυν υπουργός υγείας να βλέπει νοσοκομεία να μένουν χωρίς γιατρούς, να βγαίνουν οι διαγωνισμοί άγονοι μία, δύο, τρεις, τέσσερεις, πέντε φορές -υπάρχουν νοσοκομεία που έχουμε κάνει διαγωνισμούς 14 φορές και έχουν βγει και τις 14 φορές άγονοι- και έξω από το νοσοκομείο να ανθεί μια ιδιωτική αγορά ιδιωτών γιατρών που καλύπτει και με το παραπάνω τις ιατρικές ανάγκες του πληθυσμού με την δική τους αμοιβή. Θα μας βρουν απολύτως απέναντι, και ο νοών νοείτο και σας διαβεβαιώ ότι το κράτος έχει πάρα πολύ τρόπους να δράσει».

«Ο κορωνοϊός είναι σε έξαρση, μη μεταδίδετε συνωμοσιολογίες»

Επίσης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νίκης, Νίκου Παπαδόπουλου, για την κατάργηση του εμβολίου της AstraZeneca ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως αυτή την περίοδο ο κορωνοϊός είναι σε έξαρση και οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού θα πρέπει να εμβολιαστούν.

«Μην κοροϊδεύετε τον κόσμο. Δεν μπορεί να έχετε πάρει πτυχίο ιατρική και να μην το καταλαβαίνετε. Θέλετε να πάρετε κόσμο στο λαιμό σας! Συνεχίζετε στη Βουλή να μεταδίδετε συνωμοσιολογίες για ψήφους», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Ήρθε η πανδημία, προκάλεσε μαζικά πολλούς θανάτους έπεσε το προσδόκιμο ζωή μας και τώρα που έφυγε το προσδόκιμο επιστρέφει. 9/10 έχουν κάνει μία δόση εμβολίου, αν ήταν τόσο καταστροφικό θα ανέβαινε το προσδόκιμο; επιστήμονας είστε, στοιχειώδη μαθηματικά ξέρετε. Έχετε δώσει όρκο στον Ιπποκράτη να βοηθάτε τους ανθρώπους να επιζήσουν. Το εμβόλιο είναι απολύτως απαραίτητο σε ευπαθείς ομάδες».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως σταμάτησε η παραγωγή του επειδή χρησιμοποιούσε την παλιά τεχνολογία και το απέρριψε η ίδια η αγορά καθώς και την εταιρία δεν συνέφερε να συνεχίσει την παραγωγή του λόγω των μεταλλάξεων που δεν μπορούσε να ακολουθήσει.

«Η ερώτηση σας για άλλη μια φορά, προκαλεί συνωμοσιολογία με σκοπό να κοροϊδέψετε τους ανθρώπους καθόσον αποκλείεται να μη γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει εμβόλιο που να ευθύνεται για παρενέργειες, 3 χρόνια μετά τη χορήγηση του. Δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά για κανένα εμβόλιο μετά από 3 χρόνια», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *