Άδ. Γεωργιάδης: Ιδρύεται στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ «Χειρουργική Κλινική Μεταμόσχευσης Ήπατος και Χειρουργικής Ηπατοπαθών»


Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για την ίδρυση στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ «Χειρουργικής Κλινικής Μεταμόσχευσης Ήπατος και Χειρουργικής Ηπατοπαθών».


Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Υγείας: «Η Κλινική αυτή έρχεται να ενισχύσει την αναπτυσσόμενη δραστηριότητα της Μονάδας Μεταμόσχευσης Ήπατος του Λαϊκού Νοσοκομείου στην ηπατική μεταμόσχευση και στην ηπατική χειρουργική καθώς και να υποστηρίξει την ανάπτυξη του προγράμματος μεταμόσχευσης ήπατος από ζώντα δότη στην Ελλάδα».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Με συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας, της Διοίκησης του ΕΚΠΑ και του κ. Πρύτανη κ. Σιάσου, του Χειρουργικού Τομέα της Ιατρικής Σχολής, της Διοίκησης του Λαϊκού Νοσοκομείου και του καθηγητή Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων Γιώργου Σωτηρόπουλου ιδρύεται στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ «Χειρουργική Κλινική Μεταμόσχευσης Ήπατος και Χειρουργικής Ηπατοπαθών». Η Κλινική αυτή έρχεται να ενισχύσει την αναπτυσσόμενη δραστηριότητα της Μονάδας Μεταμόσχευσης Ήπατος του Λαϊκού Νοσοκομείου στην ηπατική μεταμόσχευση και στην ηπατική χειρουργική καθώς και να υποστηρίξει την ανάπτυξη του προγράμματος μεταμόσχευσης ήπατος από ζώντα δότη στην Ελλάδα».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *