Άδ. Γεωργιάδης: Η ομιλία του στη Βουλή για την άρση ασυλίας Πολάκη – «Με έψαξαν 4 χρόνια και ποινικά και φορολογικά και όλες οι αρχές είπαν ότι είμαι αθώος»


Στην Βουλή των Ελλήνων μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη για την μήνυση του ίδιου για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος του.


«Ήρθε πάλι ο κύριος Πολάκης εδώ και είπε όλα αυτά που ακούω για τον Novartis απ’ την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η ιστορία», είπε αρχικά. 

«Κάποιοι άνθρωποι, λέει πολύ αξιόπιστοι μάρτυρες, θέλω πρώτα να υπενθυμίσω ότι ένας από τους τρεις μάρτυρες που πήγαν στην κυρία Τουλουπάκη αναίρεσε στην κατάθεσή του, ο κύριος Μανιαδάκης, τόσο αξιόπιστοι ήτανε, και ο δεύτερος, ο κύριος Ταμπασίδης, είναι ακόμη στη φυλακή, καταδικασμένος για απάτη. Τόσο αξιόπιστοι μάρτυρες ήταν. Αλλά το προσπερνάω αυτό, πάλι και αυτό έχει κριθεί δικαστικά», ανέφερε στη συνέχεια και πρόσθεσε:

«Είπανε κάποιοι άνθρωποι, κάποιες καταγγελίες κατά κάποιου ανθρώπου. Εν προκειμένου εμού. Πολύ ωραία. Ξεκινάει μία δικαστική διαδικασία. Εγώ θυμίζω απλώς για το Σώμα ότι είχα ζητήσει εδώ από τη Βουλή να γίνει προκαταρκτική των πραγμάτων επιτροπή εναντίον μου για τη θητεία μου και αν ευνόησα την Novartis και παραιτήθηκα της παραγραφής . Αυτό δεν έγινε δεκτό από τότε κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία αποφάνθηκε, το σώμα εσείς δηλαδή πλειοψηφία τότε, ότι όχι, δεν θέλετε να γίνει κοινοβουλευτική διερεύνηση, αλλά κρίνατε ότι είναι αξία γι’ αυτό μόνο η ελληνική Δικαιοσύνη. Πολύ ωραία. Και πήγε στην ελληνική Δικαιοσύνη».

«Με ψάχνανε τέσσερα χρόνια. Τα τρία χρόνια η κυρία Τουλουπάκη, την οποία εσείς προφανώς και συμπαθείτε. Και ένα χρόνο ο κύριος Καψιμάλης. Αυτά τα τέσσερα χρόνια έγινε έλεγχος τους λογαριασμούς μου. Τους δικούς μου, της συζύγου μου, των παιδιών μου, των αδελφών μου, των μελών της οικογένειάς μου, των εταιριών μου. Η κυρία Τουλουπάκη κάλεσε το γραφείο τους, τους πελάτες μου, έναν έναν να τους ρωτήσει γιατί αγοράσανε βιβλία από τις εκδόσεις Γεωργιάδη. Ένας λόγος που κλείσαμε την εταιρεία. Βεβαίως, κανείς δεν ήθελε να ξαναγοράσει βιβλία μετά από εμάς», είπε, μεταξύ άλλων.


Όπως είπε ο υπουργός Υγείας αργότερα χαρακτηριστικά «με έψαξαν 4 χρόνια, ποινικά και φορολογικά και όλες οι αρχές είπαν ότι είμαι αθώος. Και ο Πολάκης έρχεται σήμερα να με πει λαδέμπορα και δεν παίρνει τίποτα πίσω. Τι άλλο να κάνω;».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη στην Βουλή για την άρση ασυλίας Πολάκη:

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *