Άδ. Γεωργιάδης: Η νέα δήλωση Κασσελάκη ότι δεν πληρώνει τρολ για να βρίζουν, σημαίνει ότι ο προηγούμενος πλήρωνε – Ήταν μια καρφάρα για τον Τσίπρα (video)


Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης παραχώρησε συνέντευξη στο Mega και σχολίασε – μεταξύ άλλων – και τη χθεσινή δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για τα τρολ του διαδικτύου.


«Η νέα δήλωση κατά του Τσίπρα από τον Κασσελάκη ότι εγώ δεν πληρώνω τρολ του διαδικτύου για να βρίζουν, είναι ο προηγούμενος πλήρωνε. Όταν λέγαμε ότι τα μισά τρολ που γράφουν είναι μίσθαρνα όργανα ενός σκοτεινού συστήματος δεν μας πίστευε κανείς, να που τα λένε μόνοι τους. Η δήλωση Κασσελάκη ήταν μια καρφάρα για τον Τσίπρα τόση. Μετά τα μαύρα λεφτά και οι μαύροι λογαριασμοί στο Χ που εγώ δεν έχω» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε πως δεν γίνεται να διεξάγονται διαγωνισμοί για κρίσιμες ειδικότητες όσον αφορά τη λειτουργία νοσοκομείων όπως οι παθολόγοι, να κηρύσσονται άγονοι και στην ίδια περιοχή να υπάρχουν ιδιώτες γιατροί, κάνοντας ειδική αναφορά  Κω, Σπάρτη και Ξάνθη.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο ΕΣΥ είναι η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού προσωπικού. Δεν δέχομαι ως υπουργός Υγείας της Ελλάδας ότι μπορεί σε μία περιοχή να υπάρχει παντελής αδυναμίας του νοσοκομείου λόγω ελλείψεως μια ιατρικής ειδικότητας κρίσιμης, Ο παθολόγος είναι μια πολύ κρίσιμη ειδικότητα, δεν μπορεί να λειτουργήσει νοσοκομείο χωρίς παθολόγο. Και ταυτόχρονα στην ίδια περιοχή, στην ίδια ειδικότητα να υπάρχει πληθώρα ιδιωτών γιατρών οι οποίοι να κάνουν ότι δεν βλέπουν ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τελεία και παύλα. Είμαι πολύ καλόπιστος άνθρωπος. Να συζητήσουμε για κίνητρα, για αμοιβή, αλλά στο τέλος ο κόσμος πρέπει να μπορεί στο νοσοκομείο να βρίσκει γιατρό. Και επειδή ο υπουργός δεν μπορεί να πάει να κάνει ιατρικές πράξεις πρέπει να πάνε γιατροί.

Στις περιοχές εκείνες που διαρκώς μένουν άγονες οι προσκλήσεις για κρίσιμες ειδικότητες της λειτουργίας του νοσοκομείου, θα πρέπει οι ιδιώτες γιατροί της περιοχής να βάλουν πλάτη στη λειτουργία γιατί ενδιαφέρονται και αυτοί όπως και εγώ για τον τοπικό πληθυσμό.


Μπορώ να κάνω διαρκώς προσκλήσεις να αυξάνω τα χρήματα να  αυξάνω τα κίνητρα και να μην πηγαίνει κανένας και να υπάρχουν ιδιώτες της ίδιας ειδικότητας που αντιδρούν; Ο υπουργός πρέπει να το βλέπει χωρίς να κάνει τίποτα;» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα έχουμε σύντομα προσλήψεις νοσηλευτών μετά την πρωτοβουλία για αλλαγές στο ΑΣΕΠ».

Σημείωσε, δε, ότι «έχουμε αντιμετωπίσει τις ελλείψεις στα φάρμακα με δύο τρόπους: με την ειδική πλατφόρμα όπου παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο οι παράλληλες εξαγωγές και με τις αυξήσεις τιμών στα φάρμακα χαμηλού κόστους για να μην αποσύρονται από την αγορά στην οποία πρώτος είχε αναφερθεί ο Ξανθός του ΣΥΡΙΖΑ και μετά ο Πλεύρης»

Επίσης αναφέρθηκε και στο περιστατικό στο Πήλιο όταν άντρας έπεσε από ύψος και τραυματίστηκε και από το Κέντρο Υγείας γιατρός και νοσηλευτής έσπευσαν στο σημείο, όπου σταθεροποίησαν την αιμορραγία. Ωστόσο ελλείψει ασθενοφόρου, έβαλαν τον ασθενή σε καρότσα αγροτικού και τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας

«Μιλάμε για την 5η υγειονομική περιφέρεια, μιλάμε για το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας της Ζαγοράς. Εκεί έχει δύο ασθενοφόρα, το ένα πιο νέο που εκείνη την ώρα ήταν σε μια διακομιδή προς τον Βόλο, και ένα δεύτερο μικρότερο, πολύ παλαιότερο, το οποίο είναι προς επισκευή και παραδίδεται αυτήν την εβδομάδα.

Όταν έγινε ο τραυματισμός του ατυχούς συμπολίτη μας, πήγε κατευθείαν από το Κέντρο Υγείας ομάδα γιατρού και νοσηλευτή, όπου σταθεροποίησαν την αιμορραγία επί τόπου. Ο άνθρωπος σήμερα ζει γιατί από το Κέντρο Υγείας πήγε η ομάδα πάρα πολύ γρήγορα.

Στην συνέχεια πράγματι, εφόσον δεν υπήρχε ασθενοφόρο, έκριναν ότι πρέπει να μεταφερθεί αμέσως στο Κέντρο Υγείας. Μεταφέρθηκε με καρότσα και όταν έφτασε στο Κέντρο Υγείας είχε φθάσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε και τον πήγε στον Βόλο. Πώς αντέδρασε το σύστημα υγείας στον τραυματισμό του συμπολίτη μας; Αντέδρασε ακαριαία, του έσωσε τη ζωή» ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *