Άδ. Γεωργιάδης για Δήμαρχο Σύμης: Η εικόνα του, να κλωτσάει το ασθενοφόρο που του αγόρασε και του έφερε στη Σύμη όχι ο Υπουργός αλλά ο Ελληνικός λαός, είναι εντελώς απαράδεκτη


«Ένας από τους λόγους που οι ιατροί που βρίσκουμε και τους πείθουμε να πάνε εκεί και τελικά φεύγουν είναι οι εντελώς ακατάλληλες οικίες που τους βρίσκει ο Δήμος» τονίζει σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στις κατηγορίες του Δημάρχου της Σύμης Λευτέρη Παπαλοδούκα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί με την υποστελέχωση του τοπικού κέντρου υγείας, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής τους παρουσίας στο OPEN.


Παράλληλα, καυτηρίασε την κίνηση του Δημάρχου να κλωτσήσει το ασθενοφόρο on camera χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την εικόνα.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Σήμερα το πρωί στο @opentvgr ο κ. Δήμαρχος της Σύμης κατηγόρησε το Υπουργείο Υγείας και την 2η ΥΠΕ για αδιαφορία ως προς τις συνθήκες Υγείας στο νησί του και απαξίωσε την δημιουργία του νέου Περιφερειακού Ιατρείου που μεταλλάσσουμε σε Κέντρο Υγείας.

Στη Σύμη ανακαινίσαμε  λοιπόν το παλαιό πολυδύναμο ιατρείο και το μετατρέψαμε σε ΚΥ. Τα ασθενοφόρα είναι εντελώς καινούργια η Σύμη είναι από τα πρώτα νησιά που έλαβαν από τα νέα ασθενοφόρα. Επίσης έχουν τοποθετηθεί μετακινηθεί τα τελευταία τρία χρόνια, επτά γιατροί που για διάφορους λόγους ζήτησαν να φύγουν ή να μην παραμείνουν. Ένας από τους λόγους που οι ιατροί που βρίσκουμε και τους πείθουμε να πάνε εκεί κι τελικά φεύγουν είναι οι εντελώς ακατάλληλες οικίες που τους βρίσκει ο Δήμος.


Ανοίξαμε την πλατφόρμα για να προσλάβουμε επικουρικό οδηγό ασθενοφόρου υποψήφιος όμως ενδιαφερόμενος στη λίστα επικουρικών δεν υπάρχει ακόμη. Εάν ο κ. Δήμαρχος γνωρίζει κάποιον που ενδιαφέρεται να προσληφθεί θα τον προσλάβουμε αμέσως.

Ζητήσαμε από τον στρατό ένστολους οδηγούς αλλά δεν μπόρεσαν να ικανοποιήσουν το αίτημα μας για τη Σύμη.

Ο νόμος όμως που ψηφίσαμε επιτρέπει να οδηγούν τα ασθενοφόρα υπάλληλοι των ΟΤΑ ή της πυροσβεστικής.

Θα με συγχωρέσει ο κ. Δήμαρχος αλλά η εικόνα του να κλωτσάει το ασθενοφόρο που του αγόρασε και του έφερε στη Σύμη όχι ο Υπουργός αλλά ο Ελληνικός λαός είναι εντελώς απαράδεκτη.

Σας παραθέτω τις εικόνες από το Περιφερειακό Ιατρείο όπως λειτουργούσε όταν ήρθε στην Κυβέρνηση στις 07 Ιουλίου 2019 ο Kyriakos Mitsotakis και το Περιφερειακό Ιατρείο, που αλλάζει σε Κέντρο Υγείας όπως είναι σήμερα για να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας».

 

 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του υπουργού Υγείας:

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *