Βόλος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τα νεκρά ψάρια που έχουν ξεβραστεί – Το πόρισμα της Εισαγγελίας για την Κάρλα


Ο Βόλος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις απίστευτες εικόνες με τους ατέλειωτους τόνους νεκρών ψαριών που έχουν ξεβραστεί παντού στις ακτές του Παγασητικού.


Το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας κήρυξε το Βόλο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα μήνα, για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η αφόρητη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα νεκρά ψάρια.

Από την άλλη, σύμφωνα με το πόρισμα της Εισαγγελίας Βόλου (μετά τη μήνυση του Δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου) δεν ήταν δυνατόν να κλείσει το θυρόφραγμα της Κάρλας, από την οποία νεκρά ψάρια καταλήγουν στον Παγασητικό Κόλπο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πόρισμα της Εισαγγελίας Βόλου, που είχε διατάξει και ολοκλήρωσε ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο προκαταρκτική έρευνα, αποδεικνύει ότι ο Παγασητικός μέχρι και την εμφάνιση των ψαριών από την Κάρλα, δεν επιβαρύνονταν από τη λίμνη και πως το θυρόφραγμα, εξαιτίας του οποίου νερά και ψάρια καταλήγουν στον Παγασητικό Κόλπο, δεν μπορούσε να κλείσει.

Με αφορμή τη μήνυση που είχε καταθέσει ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά τις πλημμύρες, έγινε πολύμηνη έρευνα που έδειξε ότι, βάσει μετρήσεων, τα νερά της Κάρλας δεν ήταν μολυσμένα.


Η ποιότητα του νερού του Παγασητικού Κόλπου δεν επηρεαζόταν από την είσοδο σε αυτόν, νερών από την Κάρλα. Το θυρόφραγμα δεν μπορούσε να κλείσει επειδή έπρεπε να εκτονωθεί η πλημμυρική κατάσταση.

Επίσης, αναφέρεται ότι το άνοιγμα του θυροφράγματος ακολουθεί τους κανόνες που θέτει ο Νόμος.

Έτσι η μήνυση του δημάρχου Βόλου τέθηκε στο αρχείο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *