«Δώσε τα ρούχα και τα λεφτά»: Τα μηνύματα Λύτρα στη Πολυζωγοπούλου και το επεισόδιο στο σπίτι με την πρώην σύζυγο του


Αναζητείται για να συλληφθεί ο Απόστολος Λύτρας μετά τη μήνυση της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, σε βάρος του για το σκηνικό που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο σπίτι στον Γέρακα και οδήγησε στην ενεργοποίηση του panic button, αλλά και για μηνύματα που φέρεται να δέχτηκε από τον ποινικολόγο.


Ειδικότερα, η κ. Πολυζωγοπούλου φέρεται να ενεργοποίησε χθες βράδυ το κουμπί πανικού ενώ παράλληλα κατέθεσε μηνύσεις σε αστυνομικό τμήμα καταγγέλλοντας τον σύζυγό της για παραβίαση των περιοριστικών όρων της υποχρεωτικής μετοίκησης και της απαγόρευσης προσέγγισης, αλλά και πρόσωπα του περιβάλλοντός του, για απειλή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράνομη βία. Έτσι δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να υπάρξουν εξελίξεις, ανεξάρτητα από την ήδη ανοιχτή ανάκριση για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του Απόστολου Λύτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος προτίθεται να παρουσιαστεί αυτοβούλως στο ΑΤ Παλλήνης.

Ο δικηγόρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, Θέμης Σοφός, μίλησε για τα μηνύματα που έλαβε το θύμα στο κινητό της στο Open το πρωί της Τετάρτης, λέγοντας ότι χθες το βράδυ δημιουργήθηκε ένα viber group, στο οποίο η Σοφία Πολυζωγοπούλου μετείχε χωρίς τη θέλησή της και τη συναίνεσή της, γεγονός που σηματοδοτεί παραβίαση των όρων συναναστροφής.

Όπως εξήγησε, με βάση τους περιοριστικούς όρους που έχουν επιβληθεί ο κ. Λύτρας «δεν θα έπρεπε να διαθέτει κλειδιά ούτε και να μετέχει στο κοινό γκρουπ που δημιουργήθηκε χωρίς τη συναίνεσή της Σοφίας Πολυζωγοπούλου και να υπάρχει μέσω αυτού άμεση συναναστροφή. Στο γκρουπ στο Viber που δημιουργήθηκε ad hoc μετείχε ο κ. Λύτρας, η κυρία Πολυζωγοπούλου, συνεργάτης του ποινικολόγου και άλλο ένα άτομο. Στο γκρουπ αυτό η Σοφία (σ.σ. Πολυζωγοπούλου) εντάχθηκε χωρίς τη θέλησή της καθιστάμενη χωρίς τη συναίνεση της κοινωνός μηνυμνάτων από τον κ. Λύτρα και από άλλους συμμετέχοντας κάτι που για εμάς συνιστά παραβίαση των περιοριστικών όρων».


«Τα μηνύματα έχουν χαρακτήρα προτρεπτικό, όχι παραινετικό, χαρακτήρα ομάδας ανθρώπων που θέλει να ασκήσει πιέσεις στη Σοφία, Δεν ήταν σώφρων να το κάνουν αυτό και ειδικά ο κ. Λύτρας που τελεί υπό περιοριστικούς όρους. Υπάρχουν μηνύματα που θα τεθούν υπόψη της ανακρίτριας» συμπλήρωσε ο κ. Σοφός.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Σοφό «η Σοφία λιποθύμησε από την ταραχή της. Είναι μητέρα ενός κοριτσιού 9 ετών και κακοποιημένη, χτυπημένη βάναυσα με συμπεριφορά που μόνο ως ζωώδες ένστικτο μπορεί να συγκριθεί».

Όπως αναφέρουν πληροφορίες ο Απόστολος Λύτρας έστειλε πάνω από 10 μηνύματα στη σύζυγό του, μέσω του γκρουπ στο Viber, στο ένα εκ των οποίων ανέφερε χαρακτηριστικά: «δώσε τα ρούχα και τα λεφτά».

Όσον αφορά τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης στον Γέρακα είπε ότι «η πρώην σύζυγος του κ. Λύτρα άνοιξε με τα κλειδιά και μπήκε στην αυλή. Παρά τις προσπάθειες του αστυνομικού οι εισβολείς δεν συμμορφώθηκαν στις προτροπές. Δημιουργήθηκε ένταση, ακούστηκαν ύβρεις. Αυτό εκανε τον πατέρα της Σοφίας να βγει από το σπίτι και στη συνέχεια άρχισε να οδηγεί τους εισβολείς εκτός του σπιτιού. Τότε η κυρία Πολυζωγοπούλου επικοινώνησε μαζί μου και της είπα να ενεργοποιήσει το panic button».

Θα ζητηθεί αντικατάσταση περιοριστικών όρων με κράτηση

Αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που επιβλήθηκαν στο κατηγορούμενο σύζυγό της Απόστολο Λύτρα με προσωρινή κράτηση φαίνεται ότι προτίθεται να ζητήσει η δικηγόρος Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνήγορος της δικηγόρου, Θέμης Σοφός, θα μεταβεί σήμερα στην ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα που χειρίζεται την υπόθεση, προκειμένου να την ενημερώσει για συμβάντα που καταγγέλλει η εντολέας του ότι έλαβαν χώρα χθες το βράδυ οπότε και η παθούσα φέρεται να ενεργοποίησε το panic button.

Η δικηγόρος ισχυρίζεται ότι πρόσωπα του περιβάλλοντος του κατηγορούμενου μετέβησαν στο σπίτι του ζευγαριού για να πάρουν προσωπικά αντικείμενα του κ. Λύτρα. Παράλληλα, κατήγγειλε στις διωκτικές Αρχές ότι ο κατηγορούμενος της έστειλε μηνύματα στο κινητό που θεωρούνται απειλητικά.

Ο κ. Σοφός φαίνεται ότι θα ζητήσει από τη δικαστική λειτουργό να αντικαταστήσει τους περιοριστικούς όρους με εντολή για προσωρινή κράτηση του ποινικολόγου, όπως ορίζει ο νόμος.

Η παθούσα φέρεται να έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα, ακόμα ενός προσώπου από το οικογενειακό περιβάλλον του και ενός δικηγόρου, οι οποίοι, σύμφωνα με τη μηνύτρια, χθες το βράδυ, Τρίτη 18 Ιουνίου, πήγαν στο σπίτι για να πάρουν προσωπικά αντικείμενα του κατηγορούμενου.

Η δικηγόρος, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδίδει σε αυτά τα πρόσωπα τα αδικήματα της παράνομης βίας, της εξύβρισης, της απειλής και της διατάραξης οικιακής ειρήνης, υποδεικνύοντας ως ηθικό αυτουργό τον Απόστολο Λύτρα. Παράλληλα, φέρεται να μήνυσε τον σύζυγό της για παραβίαση περιοριστικών όρων, καθώς δεν παρέδωσε, όπως υποχρεώνεται με εντολή της δικαστικής Αρχής, τα κλειδιά του σπιτιού τους αλλά και γιατί ο κατηγορούμενος φέρεται να της έστειλε μηνύματα στο κινητό.

Και οι δύο μηνύσεις αναμένεται να διαβιβαστούν άμεσα στην Εισαγγελία.

Η πλευρά του κατηγορούμενου ποινικολόγου φαίνεται να αμφισβητεί τους ισχυρισμούς της κ. Πολυζωγοπούλου και να επισημαίνει πως εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων ο κ. Λύτρας, για να μη συναναστραφεί με τη σύζυγό του, έστειλε άλλους για να πάρουν προσωπικά αντικείμενά του. Τονίζει, δε, πως όλα έγιναν κατόπιν συνεννόησης.

Δικηγόρος Λύτρα: Δεν έχει σταλεί κανένα απειλητικό μήνυμα – Δεν υπάρχει καμία παραβίαση του περιοριστικού όρου

Ο δικηγόρος του Απόστολου Λύτρα, Πέτρος Πανταζής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, για τις εξελίξεις στην υπόθεση, σημείωσε ότι έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι στον πελάτη του.

«Ο άνθρωπος ήθελε να πάρει κάποια πράγματα από το σπίτι του. Υπήρξε επικοινωνία με την παθούσα όχι από τον κ. Λύτρα προκειμένου να μεταβεί η κόρη του με την μητέρα της να πάρουν κάποια πράγματα», είπε και πρόσθεσε:

«Έγινε μια επικοινωνία με μηνύματα και όταν έφτασαν εκεί ενεργοποιήθηκε για άγνωστο λόγο το panic button και αργότερα υποβλήθηκε μήνυση. Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνονται όλα αυτά. Δεν έχει σταλεί κανένα απειλητικό μήνυμα. Κανένα μήνυμα. Μπορεί να εστάλη μήνυμα από κάποιον συνεργάτη του γραφείου του αλλά όχι από τον κ. Λύτρα. Δεν έχει παραβιάσει κανέναν περιοριστικό όρο. Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε αυτή η δικογραφία. Προφανώς υπήρξε προσυνεννόηση . Αν έχει διαμειφθεί κάτι έχει γίνει μεταξύ όσων ήταν στο σπίτι».

Ο κ. Πανταζής είπε ακόμα ότι δεν έχει ακόμα στα χέρια του μήνυση και πως θα πάει στο αυτόφωρο. «Αν αναζητείται από την αστυνομία θα δώσει τις εξηγήσεις του. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει καμία παραβίαση του περιοριστικού όρου».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *