Διεγράφη και επίσημα ο Μάριος Σαλμάς από την ΚΟ της ΝΔ – Δεν παραδίδει την έδρα – Τι δήλωσε


Διεγράφη επίσημα από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς, αφού συνεδρίασε η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.


Η παραπομπή του στην Επιτροπή αφορούσε αντικοινοβουλευτική, αντικομματική και αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον βουλευτή Μάριο Σαλμά ήταν οι τελευταίες τηλεοπτικές του εμφανίσεις όπου επανέλαβε τα περί φωτογραφικών διαγωνισμών αντιπολιτευόμενος σε επίπεδο ηθικής την κυβέρνηση, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει ανεκτό. Το μήνυμα αυτό έστειλε ο πρωθυπουργός από τη Νέα Υόρκη παραπέμποντάς τον στην επιτροπή Δεοντολογίας για διαγραφή.

Στις δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες, εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού για τη διαγραφή του.

«Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτάκης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στην γουόκ ατζέντα για τα ομόφυλα, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου.


Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο.

Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν είναι λόγος διαγραφής».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν θα παραδώσει την έδρα του, ο κ. Σαλμάς απάντησε: «Νομίζετε πως πρέπει να σταματήσω να αγωνίζομαι για τους πολλούς;».

Σύμφωνα με τον κ. Σαλμά, ο ίδιος ρώτησε την Επιτροπή γιατί διαγράφεται κα η απάντηση ήταν: «πες μας εσύ».

Κατά τον ίδιο, στη συνέχεια, του έδωσαν το άρθρο 20, με βάση το οποίο παραπέμπεται, με τον κ. Σαλμά να ρωτά σε ποιό σημείο η συμπεριφορά του ήταν «αντισυναδελφική η αντικοινοβουλευτική», αλλά δεν έλαβε απάντηση.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *