Με απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη διαγράφεται ο Λ. Αυγενάκης για τη χειροδικία στο αεροδρόμιο – Πειθαρχικά μέτρα έλαβε ο Τασούλας


Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη τίθεται εκτός της ΚΟ της ΝΔ ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά το επεισόδιο με τη χειροδικία που είχε ο πρώην υπουργός στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, επειδή έχασε την πτήση του.


Πληροφορίες από τη ΝΔ αναφέρουν πως ο Κυρ. Μητσοτάκης παρέπεμψε τον Λευτέρη Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του η οποία θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση, μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων.

Νωρίτερα το μεσημέρι ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης πέρασε την πόρτα του γραφείου του γραμματέα της ΚΟ, Σταύρο Καλαφάτη στη Βουλή προκειμένου να δώσει εξηγήσεις μετά το περιστατικό χειροδικίας στο αεροδρόμιο.

Στα περίπου 15 λεπτά που κράτησε η συνάντηση, ο κ. Αυγενάκης  ενημέρωσε για το περιστατικό στο Ελ. Βενιζέλος και έδωσε εξηγήσεις. Στη συνέχεια αποχώρησε, χωρίς να κάνει δηλώσεις και πήγε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα ο οποίος έλαβε πειθαρχικά μέτρα.

Σε δήλωση του από το βήμα της Βουλής, ο κ. Τασούλας, γνωστοποίησε στο Σώμα, πως ο βουλευτής εγκαλείται με μομφή για ανάρμοστη συμπεριφορά και τίθεται αντιμέτωπος με αποκλεισμό από τις επόμενες συνεδριάσεις, σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας της Βουλής.


Οι πληροφορίες ανέφεραν πως ο πρωθυπουργός είχε δεχθεί να διαγράψει τον κ. Αυγενάκη κάτι που τελικά συνέβη.

Η ανακοίνωση Αυγενάκη για το περιστατικό

Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε ανακοίνωσή του στα social media, αλλά και με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ζήτησε «δημόσια συγγνώμη» για το περιστατικό με υπάλληλο αεροπορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο, μετά το βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως το περιστατικό που εκτυλίχθηκε την περασμένη εβδομάδα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ήταν μια λεκτική ένταση και δεν υπήρξε χειροδικία.

«Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητώ συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθειά μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο. Την ίδια στιγμή όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό “άγριου ξυλοδαρμού”, “λιποθυμιών”, “χειροδικιών” από μέρους μου», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Αυγενάκης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *