Με αεροπορικές επιδρομές σε όλη τη Μέση Ανατολή απαντά το Ισραήλ


Το Ιράν έπληξε το Ισραήλ με σχεδόν 200 βαλλιστικούς πυραύλους με σειρήνες να ηχούν στην Ιερουσαλήμ και σε όλο το Ισραήλ και το Τελ Αβίβ προειδοποιεί για αντίποινα.


Ο εκπρόσωπος των IDF υποναύαρχος, Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι το Ισραήλ θα απαντήσει και πως η ιρανική πυραυλική επίθεση εναντίον της χώρας, θα έχει σοβαρές συνέπειες.

«Είμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα σε άμυνα και επίθεση, θα προστατεύσουμε τους πολίτες του Ισραήλ. Αυτή η πυραυλική επίθεση θα έχει συνέπειες. Έχουμε σχέδια και θα δράσουμε στον χρόνο και στον τόπο που θα επιλέξουμε», είπε.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό σχεδόν 180 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από το Ιράν προς το Ισραήλ.

Οι Φρουροί της Επανάστασης στην τελευταία τους ανακοίνωση ανέφεραν ότι στόχευσαν τρεις στρατιωτικές βάσεις γύρω από το Τελ Αβίβ και πως για πρώτη φορά χρησιμοποίησαν υπερηχητικούς πυραύλους «Φατάχ».


Ο Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι η ισραηλινή αεροπορία «συνεχίζει να επιχειρεί με πλήρη δυναμικότητα και απόψε θα συνεχίσει επίσης να χτυπά δυναμικά στη Μέση Ανατολή, όπως συνέβαινε τον τελευταίο χρόνο».

«Τα συστήματα αεράμυνας του Ισραήλ και των ΗΠΑ λειτούργησαν αποτελεσματικά. Υπήρξε στενή συνεργασία στον εντοπισμό και την αναχαίτιση», ανέφερε.

«Ακόμα ερευνούμε το αποτέλεσμα της επίθεσης και δεν θέλουμε να δώσουμε στον εχθρό όλες τις πληροφορίες», προσέθεσε.

«Το Ιράν πραγματοποίησε μια σοβαρή πράξη απόψε και ωθεί τη Μέση Ανατολή σε κλιμάκωση. Θα δράσουμε στον τόπο και τον χρόνο που θα επιλέξουμε, σύμφωνα με την καθοδήγηση του πολιτικού κλιμακίου», συνεχίζει.

Το Ιράν όπως μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης υπήρξαν δύο κύματα επιθέσεων και σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράν το 80% των πυραύλων που εκτοξεύθηκαν πέτυχαν τους στόχους τους.

Λίγο μετά τις 20:30, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι ο κίνδυνος έχει προς το παρόν τελειώσει και πως οι πολίτες μπορούν να εγκαταλείψουν τα καταφύγια.

«Μετά την αξιολόγηση της κατάστασης, αποφασίστηκε ότι επιτρέπεται πλέον η έξοδος από τους προστατευόμενους χώρους σε όλες τις περιοχές σε όλη τη χώρα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός είχε αναφέρει ότι η επίθεση του Ιράν συνεχίζεται και ζήτησε από τους κατοίκους να βρουν καταφύγιο μέχρι νεωτέρας.

«Οι εκρήξεις που ακούτε προέρχονται από αναχαιτίσεις ή πτώσεις. Το σύστημα αεράμυνας εντοπίζει και αναχαιτίζει απειλές όλη την ώρα», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF).

Σύμφωνα με τις ΙDF, παρόλο που πολλοί από τους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν αναχαιτίστηκαν, υπήρξαν πύραυλοι που πέτυχαν στόχους.

«Υπήρξε κάποιος αντίκτυπος στο κεντρικό και νότιο» Ισραήλ, είπε ο εκπρόσωπος του στρατού, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο η πυραυλική επίθεση ήταν «διπλάσια σε έκταση» από την επίθεση της 14ης Απριλίου.

Ακόμα όπως είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου υποστράτηγος Πάτρικ Ράιντερ, δύο αντιτορπιλικά του αμερικανικού Ναυτικού έριξαν περίπου δώδεκα αναχαιτιστικά κατά ιρανικών πυραύλων. Δεν χρησιμοποιήθηκαν άλλα αμερικανικά στρατιωτικά μέσα για την κατάρριψη των πυραύλων.

Πρόεδρος Ιράν: Δόθηκε αποφασιστική απάντηση στην επιθετικότητα του Ισραήλ

Στην πρώτη του αντίδραση ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν σε ανάρτησή του στο Χ, αναφέρει πως δόθηκε αποφασιστική απάντηση στην επιθετικότητα του Ισραήλ και ήταν μία ενέργεια για την υπεράσπιση των συμφερόντων και των πολιτών του Ιράν.

Παράλληλα κάλεσε το Ισραήλ να μην μπει σε σύγκρουση με το Ιράν γιατί αυτό αποτελεί μόνο ένα κομμάτι της δύναμης της χώρας.

«Με βάση τα νόμιμα δικαιώματα και με στόχο την ειρήνη και την ασφάλεια για το Ιράν και την περιοχή, δόθηκε αποφασιστική απάντηση στην επιθετικότητα του σιωνιστικού καθεστώτος. Αυτή η ενέργεια ήταν για την υπεράσπιση των συμφερόντων και των πολιτών του Ιράν. Ας γνωρίζει ο Νετανιάχου ότι το Ιράν δεν είναι εμπόλεμος, αλλά στέκεται σταθερά απέναντι σε κάθε απειλή. Αυτή είναι μόνο ένα κομμάτι της δύναμής μας. Μην μπείτε σε σύγκρουση με το Ιράν», ανέφερε.

Φρουροί της Επανάστασης : Θα έρθουν συντριπτικά πλήγματα εάν το Ισραήλ αντιδράσει στις επιχειρήσεις μας

Το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν εξέδωσε γραπτή δήλωση σχετικά με την επιχείρηση αντιποίνων κατά του σιωνιστικού Ισραήλ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: “Στοχεύσαμε στην καρδιά των κατεχομένων εδαφών μετά το μαρτύριο του Ismail Heniyye, του Seyyed Hassan Nasrullah και του ταξίαρχου Nilfurushan.

Εάν το σιωνιστικό Ισραήλ αντιδράσει στις επιχειρήσεις του Ιράν, θα αντιμετωπίσει συντριπτικά πλήγματα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *