Σοκ στη Ρουμανία: Αρκούδα σκότωσε 19χρονη που είχε πάει για πεζοπορία μπροστά στον σύντροφο της – «Με πλησιάζει», ούρλιαζε


Τραγικό θάνατο βρήκε μια 19χρονη στη Ρουμανία, όταν δέχθηκε επίθεση από αρκούδα σε βουνό που είχε πάει για πεζοπορία με τον σύντροφό της.


Σύμφωνα με την Daily Mail, η 19χρονη Μαρία Ντιάνα έκανε πεζοπορία στα βουνά Μπουσέτζι, την περασμένη Τρίτη, όταν η αρκούδα βγήκε από τα δέντρα και άρχισε να τους ακολουθεί.

Η 19χρονη τηλεφώνησε στις Αρχές όταν η αρκούδα έφτασε κοντά της, της άρπαξε το πόδι και την έσυρε σε γκρεμό 200 μέτρων.

Σύμφωνα με τον σύντροφο της 19χρονης, , ο οποίος είναι σώος και αβλαβής, οι δύο τους κατευθύνονταν στους καταρράκτες Σπουμοάσα όταν εμφανίστηκε η αρκούδα.

«Δεν το περιμέναμε. Προσπάθησα να φοβερίσω την αρκούδα αλλά συνέβη το τραγικό αυτό γεγονός. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της» δήλωσε.


Όταν οι διασώστες έφτασαν στο σημείο, βρήκαν το θηρίο να βρίσκεται γύρω από τη σορό της άτυχης γυναίκας. Η αρκούδα προσπάθησε να τους επιτεθεί, όμως την εξουδετέρωσαν αφού την πυροβόλησαν.

«Ήταν τρομοκρατημένη. Μπορούσες να το καταλάβεις από την ένταση στη φωνή της. Ούρλιαζε “η αρκούδα με πλησιάζει όλο και περισσότερο”» δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας διάσωσης, Νταν Μπάνου.

«Όλα συνέβησαν σε ζωντανή μετάδοση, ο τηλεφωνητής άκουγε τον σύντροφό της να περιγράφει ότι δέχονται επίθεση από την αρκούδα που είχε αρπάξει την κοπέλα. Ήταν τρομερό» πρόσθεσε.

«Μας είπε ότι η αρκούδα άρπαξε την κοπέλα από το πόδι και κάποια στιγμή την έχασε από το οπτικό του πεδίο», είπε.

Όπως δήλωσε η μητέρα της 19χρονης, η κόρη της ήταν ευτυχισμένη γιατί είχε μόλις πετύχει σε εξετάσεις και το μόνο που ήθελε ήταν να περάσει ορισμένες ευτυχισμένες ημέρες στο βουνό.

Σημειώνεται ότι στη Ρουμανία ζει ο μεγαλύτερος πληθυσμός από καφέ αρκούδες εκτός Ρωσίας με τον αριθμό τους να υπολογίζεται σε 8.000.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *