Απίστευτο θρίλερ με τον Χασάν Νασράλα: Είναι νεκρός λένε οι Ισραηλινοί – Οι Αμερικανοί είπαν ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε στον Ισραηλινό βομβαρδισμό – «Είναι καλά» είχαν πει πηγές της οργάνωσης


Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα πραγματικό θρίλερ με κεντρικό πρόσωπο τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα και κεντρικό θέμα το αν έχει σκοτωθεί ή είναι τραυματίας μετά τον σημερινό (27.9.2024) βομβαρδισμό του Ισραήλ στο αρχηγείο της οργάνωσης στη Βηρυτό.


Η πολεμική αεροπορίας του Ισραήλ έπληξε το αρχηγείο της Χεζμπολάχ και αμέσως διέρρευσε ότι στόχος ήταν ο Χασάν Νασράλα.

Αρχικά αραβικά ΜΜΕ επικαλούμενα πηγές της Χεζμπολάχ, ανέφεραν ότι ο ηγέτης Χασάν Νασράλα είναι ζωντανός, είναι καλά και βρίσκεται σε ασφαλές μέρος. Στη συνέχεια όμως, το σκηνικό άλλαξε.

Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στο ABC ότι ο στόχος της επίθεσης ήταν ο Νασράλα, ο οποίος «μαζί με τους συμβούλους του μόλις είχε φτάσει στη Βηρυτό για συνάντηση με Ιρανούς αξιωματούχους». Άρα ή τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε…

Λίγο μετά Ισραηλινές πηγές, αλλά και ΜΜΕ όπως η Jerusalem Post ανέφεραν ότι ο Χασάν Νασράλα είναι νεκρός.


Σχεδόν βέβαιο θεωρείται πάντως, ότι έχασε τη ζωή του στην επίθεση της Βηρυτού, ο Νο 2 της Χεζμπολάχ και «δεξί χέρι» του Νασράλα, Hashim Safi al-Din.

Η επίθεση έγινε σε ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα νότια προάστια της Βηρυτού, με τις εκρήξεις να συγκλονίσουν όλη την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, πραγματοποιήθηκε «χτύπημα ακριβείας» στο Κεντρικό Αρχηγείο της Χεζμπολάχ, που βρισκόταν κάτω από κτίρια κατοικιών στην Βηρυτό.

Μετά την επίθεση, το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου, ανακοίνωσε ότι επιστρέφει νωρίτερα από τις ΗΠΑ, διακόπτοντας το ταξίδι του, καθώς προετοιμάζονται για αντίποινα από το Ιράκ.

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *