Η Ισλαμική Αντίσταση του Ιράκ επιτέθηκε με drone στο Ισραήλ – Δύο τραυματίες


Μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ισλαμικής Αντίστασης στο Ιράκ έβαλαν στο στόχαστρο το Εϊλάτ του Ισραήλ σήμερα, ανακοίνωσε η φιλοϊρανική οργάνωση. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι αναχαίτισε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εκτοξεύτηκε από τα ανατολικά. Ένα δεύτερο μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπεσε στον χώρο του λιμανιού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι.


«Δύο δρόνοι εντοπίστηκαν να προσεγγίζουν τη ζώνη του Εϊλάτ από τα ανατολικά. Ένα σκάφος εκτόξευσης πυραύλων του πολεμικού ναυτικού (…) αναχαίτισε έναν δρόνο» και ο άλλος έπεσε στον χώρο του λιμανιού, αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού.

Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ (IRI) είναι ένα δίκτυο σιιτικών, ισλαμιστικών οργανώσεων που στηρίζονται από το Ιράν και στο πρόσφατο παρελθόν έχουν εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, οι Ταξιαρχίες της Χεζμπολάχ του Ιράκ, μια ένοπλη, φιλοϊρανική οργάνωση που ασκεί σημαντική επιρροή, ζήτησαν να «αυξηθούν» και να ενταθούν «οι επιχειρήσεις» εναντίον του «ισραηλινού εχθρού».

«Ελπίζουμε ότι οι παρατάξεις της Ισλαμικής Αντίστασης στο Ιράκ, που στηρίζουν την Παλαιστίνη και τον Λίβανο, θα αυξήσουν τον αριθμό και το εύρος των επιχειρήσεών τους, καθώς και το επίπεδο της απειλής» για τον εχθρό, είπε σε ανακοίνωσή του ένας εκπρόσωπος των ιρακινών Ταξιαρχιών της Χεζμπολάχ, ο Άμπου Άλι αλ Ασκάρι, αναφερόμενος στο Ισραήλ.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *