Γαλλία: Ανθρωποκυνηγητό για τον Μοχάμεντ Αμρά που απέδρασε στη φονική ενέδρα στη Νορμανδία – Ποιος είναι

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του βαρυποινίτη Μοχάμεντ Αμρά, γνωστός και με το παρατσούκλι «Μύγα» και των συνεργών του, που τον βοήθησαν να δραπετεύσει με κινηματογραφικό τρόπο από κλούβα της αστυνομίας, που τον μετέφερε σε φυλακή την Τρίτη, στη Γαλλία.


Κατά το περιστατικό δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν, την ώρα το όχημα βρισκόταν στάσιμο σε σταθμό διοδίων μεταξύ των πόλεων Ρουέν και Εβρέ στην Ινκαρβίλ της Νορμανδίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα μαύρο αυτοκίνητο εμβόλισε την κλούβα της αστυνομίας στον σταθμό διοδίων στη βορειοδυτική Γαλλίας και στη συνέχεια εξήλθαν οι ένοπλοι, οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον του οχήματος, σκοτώνοντας δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

«Όλα – και εννοώ τα πάντα – θα τεθούν σε εφαρμογή για να βρεθούν οι δράστες αυτού του άθλιου εγκλήματος», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ερίκ Ντυπόν Μορετί, προσθέτοντας ότι οι δράστες ήταν «άνθρωποι για τους οποίους η ζωή δεν έχει καμία αξία».

Ο Γάλλος υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που σκοτώθηκαν, ηλικία 34 ετών, αφήνει πίσω του μια έγκυο γυναίκα, ενώ ο άλλος, ένας 52χρονος, ήταν πατέρας δύο παιδιών. Δύο εκ των τραυματισμένων αστυνομικών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.


Ο Άμρα καταδικάστηκε για διάρρηξη στις 10 Μαΐου και είχε παραπεμφθεί από τους εισαγγελείς της Μασσαλίας για μια απαγωγή που οδήγησε σε θάνατο.


O δραπέτης είχε εκτίσει ποινές σε διάφορες φυλακές στη Μασσαλία, το Παρίσι και τη Ρουέν κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας εναντίον του για κλοπή, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 18 μηνών. Είχε 13 προηγούμενες καταδίκες για ασήμαντες παραβάσεις, συμπεριλαμβανομένης της οδήγησης χωρίς δίπλωμα, της κλοπής και της άρνησης να σταματήσει σε αστυνομικό μπλόκο.

Για τον εντοπισμό του επικίνδυνου εγκληματία έχουν κινητοποιηθεί περίπου 200 ένστολοι, οι οποίοι «χτενίζουν» την περιοχή, ενώ διενεργούνται και έλεγχοι οχημάτων σε καίρια σημεία.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *