Τι λέει η δημοσιογράφος που κόλλησε τρίτη φορά κορωνοϊό ενώ είχε νοσήσει πριν από μόλις 18 μέρες!

Για την… τριπλή εμπειρία της με τον κορωνοϊό μιλάει δημοσιογράφος από τη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι πλήρως εμβολιασμένη!


Η δημοσιογράφος κόλλησε την τρίτη φορά μόλις 18 μέρες μετά τη δεύτερη νόσηση, και παρ’ ότι είναι τριπλά εμβολιασμένη κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό για τρίτη φορά στις 19 Απριλίου, ενώ είχε ξαναβρεθεί θετική την 1η Απριλίου.

Μιλώντας στο ThessToday.gr εξηγεί την περιπέτεια που πέρασε και συνεχίζει να περνά με τον κορωνοϊό, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως όταν την ενημέρωσαν από τον ΕΟΔΥ για την τρίτη νόσηση και ρώτησε αν πρέπει να μπει ξανά σε καραντίνα, της απάντησαν πως «μάλλον» δεν χρειάζεται, παρ’ ότι γιατρός αργότερα της επεσήμανε πως είναι μεταδοτική.

«Ρώτησα αν πρέπει να μπω σε καραντίνα και μου είπαν μάλλον όχι» Όπως αναφέρει η ίδια: «Εμβολιάστηκα με τα δύο εμβόλια όπως συνίστατο από τον ΕΟΔΥ και την κυβέρνηση. Τον Μάιο με την πρώτη δόση και τον Ιούνιο με τη δεύτερη δόση. Στις 16 Ιουνίου πήρα το πρώτο μου πιστοποιητικό. Νοσώ πρώτη φορά στις 11 Νοεμβρίου. Τότε είχα την παράλλαξη Δέλτα και είχα περάσει δύσκολα. Τις τέσσερις πρώτες μέρες δεν μπορούσα να κοιμηθώ από τους πόνους στα κόκκαλα. Είχα καταβολή δυνάμεων.


Στις 10 Φεβρουαρίου 2022 και αφού συμπληρώθηκαν 90 ημέρες από τη νόσηση κάνω το τρίτο εμβόλιο με την αναμνηστική δόση. Στις 29 Μαρτίου ξεκινούν συμπτώματα και κάνω κάθε μέρα τεστ. Την 1η Απριλίου βγαίνει θετικό το τεστ. Μπαίνω σε καραντίνα και αρνητικοποιούμαι στις 7 Απριλίου. Στις 19 Απριλίου περνούσα από την πύλη της ΔΕΘ και τυχαία είπα να κάνω ένα τεστ. Μάλιστα τους έκανα πλάκα εκεί όταν με ρώτησαν για ποιο λόγο ήρθα. Τους είπα ότι έχω ήδη τρία εμβόλια και δύο νοσήσεις, η μία εξ αυτών πρόσφατη. Και επειδή είδα ότι δεν έχει κόσμο είπα να κάνω ένα τεστ. Δεν προλαβαίνω να γυρίσω στο σπίτι και με ειδοποιούν ότι είναι θετικό».

Αναφερόμενη στα όσα της είπε το άτομο που την κάλεσε από τον ΕΟΔΥ ώστε να την ενημερώσει για το θετικό τεστ προσθέτει: «Ήταν ίδιο το τηλεφώνημα με αυτό της πρωταπριλιάς, όπου είχα κάνει πάλι εκεί το τεστ. Σκέφτηκα πώς είναι δυνατόν. Τους ρώτησα τι κάνω σε αυτή την περίπτωση. Να μπω σε καραντίνα ξανά; Κι εδώ είναι το μεμπτό όπου μου είπε η κυρία με την οποία μίλησα στο τηλέφωνο, η οποία βεβαίως δεν είναι γιατρός, “τι να σας πω, μάλλον όχι“. Τη ρώτησα πού το αποδίδετε αυτό και μου είπε “κοιτάξτε μπορεί να είναι υποτροπή της προηγούμενης νόσου ή να μην αρνητικοποιηθήκατε τελικά και να ήταν ψευδώς αρνητικό το τεστ που είχατε κάνει“».

Μάλιστα, όπως επισημαίνει, όταν ρώτησε αν πρέπει να πάει στην εργασία της, την προέτρεψαν να μιλήσει με τον συντονιστή Covid της δουλειάς. «Ρώτησα αν πρέπει να πάω στη δουλειά μου και μου είπε να ρωτήσω τον συντονιστή Covid. Ο συντονιστής Covid της εργασίας μου όμως δεν μπορεί να έχει γνώση για το αν πρέπει ή όχι να μείνω σε καραντίνα. Ο πνευμονολόγος σοκαρίστηκε από το γεγονός ότι από τον ΕΟΔΥ δεν μου είπαν να μπω καραντίνα».

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, έχοντας θολό τοπίο σχετικά με το τι πρέπει να κάνει -καθώς ο ΕΟΔΥ δεν ήταν κατατοπιστικός- η δημοσιογράφος στράφηκε σε πνευμονολόγο και έκανε PCR τεστ το οποίο επίσης βγήκε θετικό.

«Ήμουν ήδη σε καραντίνα. Ρώτησα έναν γιατρό αν είμαι μεταδοτική και μου απάντησε πως φυσικά και είμαι. Μίλησα και με πνευμονολόγο, μάχιμο σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος σοκαρίστηκε από το γεγονός ότι από τον ΕΟΔΥ δεν μου είπαν να μπω καραντίνα. Βέβαια μου είπε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, δεδομένου ότι δεν έχω έντονα συμπτώματα και ότι έχει να κάνει με την υπερμεταδοτικότητα της μετάλλαξης». Η ίδια καταγγέλλει το γεγονός πως από την πλευρά του ΕΟΔΥ δεν δίνεται η πρέπουσα προσοχή σε ιδιαίτερες περιπτώσεις κρουσμάτων, ενώ έφερε το παράδειγμα μιας 31χρονης γυναίκας από την Ισπανία που μολύνθηκε ξανά με κορονοϊό, 20 μέρες μετά την πρώτη νόσηση. «Ακόμη και τα στελέχη του ΕΟΔΥ δεν έχουν τις γνώσεις για να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες και κατευθύνσεις. Ο ΕΟΔΥ και οι Έλληνες επιστήμονες θα πρέπει να ασχοληθούν με τις ιδιαίτερες περιπτώσεις. Μπορεί να εξαγάγουν κάποια σημαντικά συμπεράσματα».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *