Θεσπρωτία: Δύο Αλβανοί διέρρηξαν επτά σπίτια σε μια εβδομάδα

Δύο Αλβανοί περνούσαν παράνομα τα σύνορα και “χτυπούσαν” κάθε μέρα και από ένα σπίτι στις περιοχές Σύβοτα και Πέρδικα της Θεσπρωτίας.


Με το τρόπο αυτό τη τελευταία εβδομάδα είχαν προχωρήσει σε επτά διαρρήξεις και είχαν αρπάξει χρήματα, χρυσαφικά, ρολόγια και κινητά τηλέφωνα συνολικής αξίας περίπου 6.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας έφτασαν στα ίχνη τους τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (1/4), όταν κατάφεραν με συντονισμένη επιχείρηση να εντοπίσουν τον έναν από τους δράστες που διέρρηξαν μια κατοικία στην Πέρδικα, να τον συλλάβουν και να βρουν τα 480 ευρώ, διάφορα χρυσαφικά, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα ρολόι που είχαν αρπάξει.

Στην κατοχή του 30χρονου Αλβανού κατασχέθηκαν και τα διαρρηκτικά εργαλεία του, ένα καπέλο τύπου τζόκεϊ, γάντια, ένας λοστός και φακοί. Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι είχε διαρρήξει άλλα έξι σπίτια, μαζί με τον 49χρονο ομοεθνή συνεργό του τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν.

Η έρευνα για τον εντοπισμό του βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως και η προανάκριση για τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες παρόμοιες, ενώ ο 30χρονος αλλοδαπός παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ο οποίος του άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες κλοπές.42


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *