Ταλαιπωρία σε αεροπλάνο της Qatar Airways στην Αθήνα – Επιβάτες έμειναν επί ώρες σε αεροπλάνο χωρίς κλιματισμό εν μέσω καύσωνα


Σε ταλαιπωρία εξελίχθηκε πτήση της Qatar Airways, όταν το μεσημέρι της Δευτέρας οι επιβάτες έμειναν εν μέσω καύσωνα για ώρες εγκλωβισμένοι μέσα σε αεροπλάνο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», χωρίς κλιματιστικό.


Όλα ξεκίνησαν όταν η πτήση της Qatar Airways από την Αθήνα με προορισμό το Κατάρ ετοιμαζόταν για απογείωση. Ξαφνικά, καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από το πίσω μέρος του αεροπλάνου, την ώρα που στο αεροδρόμιο της Αθήνας επικρατούσαν υψηλές θερμοκρασίες λόγω καύσωνα, γεγονός που ανάγκασε ορισμένους επιβάτες να βγάλουν τα ρούχα τους, ενώ άλλοι κατέληξαν να «λιποθυμήσουν».

@louiseinzk

smoke came bellowing out from the aircraft….. #qatar #athensairport #smoke #fire

♬ original sound – Louise Inzk

Μια γυναίκα περιέγραψε πως για ώρα ο πιλότος προσπαθούσε να θέσει σε λειτουργία τον κινητήρα, αλλά μάταια.


Οι επιβάτες άρχισαν να δυσφορούν μιας και το κλιματιστικό δεν λειτουργούσε και το αεροπλάνο είχε μετατραπεί σε «φούρνο», με τους επιβάτες να εκνευρίζονται και να φωνάζουν «θα πεθάνουμε, αφήστε μας να κατέβουμε».

Σε βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, πολλοί από τους επιβάτες διακρίνονται να βγάζουν τα ρούχα τους, ενώ τα σώματά τους είναι καλυμμένα από ιδρώτα. Τελικά, επιτράπηκε στους επιβάτες να αποβιβαστούν από το αεροσκάφος και να επιστρέψουν στο κτίριο του τερματικού σταθμού του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για να περιμένουν περαιτέρω οδηγίες.

@louiseinzk

#fire #qatar #somethingwrong #badflight #athens #flightcancelled #chaos

♬ original sound – Louise Inzk

Στο αεροπλάνο επέβαινε η εργαζόμενη στο κανάλι 7News της Αυστραλίας, Τζόντι Γκρόκοκ, η οποία περιέγραψε ότι «ξεκίνησαν το αεροπλάνο που σταμάτησε αμέσως. Τότε έβαλαν ξανά μπροστά τον κινητήρα, αλλά και πάλι σταμάτησε αμέσως. Στο τέλος έχασα τον λογαριασμό πόσες φορές συνέβη αυτό μέσα σε δύο ώρες. Μετά από δύο ώρες ο πιλότος μας είπε ότι υπήρχε ένα τεχνικό ζήτημα».

«Στάζαμε από τη ζέστη. Δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να ιδρώνουμε και οι άνθρωποι είχαν εκνευριστεί και έκαναν παράπονα. Κάποιος έλεγε “θα πεθάνουμε, αφήστε μας να κατέβουμε. Ζήτησα νερό και μου είπαν ότι δεν είχαν» πρόσθεσε η Γκρόκοκ.

Σύμφωνα με την ίδια, η ταλαιπωρία συνεχίστηκε και μετά την αποβίβαση, καθώς χρειάστηκε να μείνουν για αρκετές ώρες στην ουρά, μέχρι να κανονίσουν την επιβίβασή τους σε νέα πτήση το πρωί της Τρίτης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *