Τα απανωτά αντιαθλητικά «φάουλ» του Χάρη Δούκα – Η απαράδεκτη ατάκα περί «γκλομπ μπάτσου» – Ο διαχωρισμός και οι αποφάσεις βάσει πολιτικών πεποιθήσεων

 

Ο Χάρης Δούκας εκλέχθηκε με την ψήφο των Αθηναίων πολιτών σε μια δεύτερη κάλπη βέβαια, που λειτούργησε όσο τίποτα η… βαριεστημάρα του Έλληνα (η ατάκα: «δεν βαριέσαι που να τρέχω να ξαναψηφίζω για δεύτερη σερί φορά» έδωσε και πήρε σε εκείνη την επαναληπτική ψηφοφορία) και το σίγουρο αποτέλεσμα (μια τεράστια μερίδα ψηφοφόρων του Κώστα Μπακογιάννη είδε τη νίκη του τότε δημάρχου στην πρώτη Κυριακή με σχεδόν 41,4% έναντι μόλις 14,2% του νυν δημάρχου, θεώρησε ότι η μάχη έχει κριθεί και πήγε για… μπάνια στις παραλίες). Έτσι στην δεύτερη Κυριακή ήρθαν τα πάνω κάτω και ο Χάρης Δούκας που είχε κατέβει με το ΠΑΣΟΚ και είχε αποκτήσει εν τω μεταξύ και την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τον Κώστα Μπακογιάννη.


Αυτά όμως, λίγη σημασία έχουν πλέον, διότι από τις δημοτικές εκλογές του καλοκαιρού του 2023 έχουμε φτάσει ήδη στον Απρίλιο του 2024. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων έπρεπε να είναι δήμαρχος όλων των Αθηναίων και φυσικά ο πρώτος πολίτης της πρωτεύουσας πρέπει να είναι παράδειγμα για όλους για τη συμπεριφορά του.

Ο Χάρης Δούκας μπορεί να αποτελεί έναν εξαιρετικό επιστήμονα και πανεπιστημιακό καθηγητή. Είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και Καθηγητής Ενεργειακής Πολιτικής στη Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Ελλάδα. Στον ρόλο του Δημάρχου της Αθήνας όμως μέχρι και τώρα…  μετρήθηκε, ζυγίστηκε και βρέθηκε ελλιποβαρής.

Και αυτό δεν περιέχει κανένα ίχνος εμπάθειας. Τα απανωτά «αντιαθλητικά φάουλ» που έχει κάνει ως τώρα, μιλάνε από μόνα τους. Ειδικά τον τελευταίο καιρό τα «unfair» του Χάρη Δούκα δίνουν και παίρνουν και φυσικά δείχνουν ότι… υπάρχει θέμα.

Προ ημερών στη διάρκεια μιας επεισοδιακής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, στην οποία συμμετείχαν και κάτοικοι των Εξαρχείων ο Δούκας είπε σε μια κάτοικο της πόλης με την οποία είχε έντονο διάλογο: «Είδατε εδώ μέσα γκλομπ μπάτσου;». Η εξοργιστική ατάκα περί «μπάτσου» προκάλεσε σάλο.


Ο Χάρης Δούκας αντί να ζητήσει συγγνώμη για τη χυδαία λέξη που προσβάλει όλο τον κόσμο, αλλά πάνω απ’ όλα τους αστυνομικούς μίλησε περί «μονταζιέρας» και άλλα τέτοια.


Ο Δήμαρχος Αθηναίων βέβαια, ξέχασε ότι η ατάκα είχε καταγραφεί σε βίντεο και κυκλοφόρησε παντού.

Σαν να μην έφτανε αυτό ο Δήμος Αθηναίων άρα ο Χάρης Δούκας αποφάσισε να μην διεξαχθεί μια προγραμματισμένη συναυλία που θα γινόταν με την αιγίδα της πρεσβείας του Ισραήλ με την αιτιολογία ότι υπήρχαν λόγοι ασφαλείας και όχι ότι υπήρχαν αντιδράσεις από αριστερούς.

Ο Δήμαρχος δηλαδή διαχώρισε την Αθήνα σε αριστερούς, δεξιούς κλπ και αποφάσισε να κάνει το χατίρι της μιας πλευράς βάζοντας ουσιαστικά… διαχωριστικά πολιτικά σύνορα εντός των τειχών της πρωτεύουσας.

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *