Honda Civic RS: Η πιο soft εκδοχή του κορυφαίου Type R

Το νέο Civic RS συναντά κανείς στο περίπτερο της Honda στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για σπορ έκδοση, σε πρωτότυπη μορφή, του ιαπωνικού hatchback, η οποία θα αποτελέσει «σκαλοπάτι» ανάμεσα στο κενό των απλών εκδόσεων και του κορυφαίου Civic Type R.

Στο κατάμαυρο Civic RS αντίθεση σχηματίζουν τα κόκκινα λογότυπα RS στο εμπρός και πίσω τμήμα, ενώ ελαφρώς επανασχεδιασμένος είναι ο εμπρός προφυλακτήρας με πιο αιχμηρές εισαγωγές αέρα. Σχεδιαστικά δεν υπάρχει κάποια άλλη διαφορά στο  Civic RS. Οι επίσης μαύρες ζάντες του είναι ίδιες με αυτές του συμβατικού Civic.

Προς το παρόν η Honda δεν έχει ανακοινώσει τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Civic RS, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τροφοδοτείται από turbo βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων, ο οποίος θα συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι στην αγορά της Ιαπωνίας το Civic προσφέρεται αποκλειστικά με αυτόματο CVΤ κιβώτιο, κάτι που θα αλλάξει η άφιξη του νέου Civic RS. Εκτιμάται ο κινητήρας θα είναι ο ίδιος που τροφοδοτεί το Civic Si, το οποίο έχει ισχύ 200 ίππους, ενώ διαθέτει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, μεγαλύτερα φρένα και ενισχυμένη ανάρτηση.


Χωρίς να αποκαλύπτει λεπτομέρειες η Honda αναφέρει ότι έχουν γίνει βελτιώσεις με στόχο να ενισχυθεί η οδηγική εμπειρία. Υπομονή μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο όταν θα κάνει πρεμιέρα στην Ιαπωνία η έκδοση παραγωγής του Civic RS και τότε θα μάθουμε τα πάντα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *