Γ. Πατούλης – Περιφέρεια Αττικής: Στον ειδικό χώρο για την προετοιμασία και διανομή του εκλογικού υλικού

Την τελική φάση της ετοιμασίας και διανομής του εκλογικού υλικού στα εκλογικά κέντρα των 66 Δήμων της Αττικής ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου, επόπτευσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, κατά την επίσκεψη του στον ειδικό χώρο διανομής που έχει διαμορφωθεί στο κτήριο της Περιφέρειας επί της Λ. Συγγρού 80-88.


Αντίστοιχο κέντρο διανομής με συνεργεία εργαζομένων λειτούργησε και στην περιοχή Γουδή, όπου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η παράδοση των σάκων στα αρμόδια συνεργεία των δήμων, από όπου και τα παραλαμβάνουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι. Σημειώνεται ότι στις επικείμενες εκλογές θα διανεμηθούν πάνω από 23.000 σάκοι εκλογικού υλικού και στα 5.730 εκλογικά κέντρα των Δήμων της Αττικής. Το περιεχόμενο τους είναι ψηφοδέλτια, φάκελοι, βιβλία για την εφορευτική επιτροπή τα οποία έχουν σφραγιστεί, γραφική ύλη, εκλογικοί κατάλογοι, εγκύκλιοι, σχετική εκλογική νομοθεσία κ.α.

Στο κέντρο διανομής τον κύριο Πατούλη υποδέχθηκε ο εκτελεστικός γραμματέας Ι. Σελίμης, η γενική διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας Γ. Προκοπιάδου και στελέχη της Περιφέρειας τους οποίους ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι θα είναι όλα έτοιμα για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Όπως είναι γνωστό, πρόσθεσε, η διανομή γίνεται, μέσω των Δήμων, αλλά επιπλέον στη Helexpo, έχουμε ήδη ετοιμάσει όλες εκείνες τις διαδικασίες ώστε εκείνη τη βραδιά επικουρικά να λαμβάνουμε μέσω του ειδικού συστήματος μετάδοσης, από τους εκλογικούς αντιπροσώπους τα αποτελέσματα και μετά να τα μεταδίδουμε προς το υπουργείο Εσωτερικών. Η προσπάθεια για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας των εθνικών εκλογών είναι συλλογική. Υπουργείο Εσωτερικών, Περιφέρειες, Δήμοι, εκλογικοί αντιπρόσωποι και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συνεργαζόμαστε δημιουργικά. Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλους».

Επισημαίνεται πως η Περιφέρεια Αττικής, ως ο μεγαλύτερος αυτοδιοικητικός οργανισμός της χώρας έχει καθοριστικό ρόλο στον εφοδιασμό των εκλογικών τμημάτων του Νομού με το απαραίτητο εκλογικό υλικό, όσο και για την άμεση και έγκυρη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων χωρικής αρμοδιότητάς της. Επίσης, σε επίπεδο προετοιμασίας δεν είναι μόνο οι ενέργειες που σχετίζονται με τη διανομή εκλογικού υλικού, αλλά περιλαμβάνουν την έκδοση σειράς διοικητικών πράξεων και αποφάσεων, όπως είναι ο καθορισμός των εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας, αλλά και διαβιβάσεις υπηρεσιακής εκλογικής αλληλογραφίας σε αρμόδιους φορείς, όπως τα Πρωτοδικεία και Εφετεία του Νομού.

Επίσης, όπως έχει ήδη ανακοινώσει το υπουργείο Εσωτερικών, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα μεταδώσουν στο υπουργείο τα εκλογικά αποτελέσματα, μέσω ειδικής εφαρμογής, κάνοντας χρήση της συσκευής ασφαλούς μετάδοσης αποτελεσμάτων (SRT). Παράλληλα και επικουρικά, τα εκλογικά αποτελέσματα θα αποστέλλονται με την χρήση ειδικού πληροφοριακού συστήματος ΙΡΙΔΑ 2.0, μέσω των Δήμων στις Περιφέρειες, οι οποίες θα τα μεταδίδουν τηλεφωνικά στο υπουργείο Εσωτερικών.


Τέλος, υπό το πρίσμα αυτό, η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη συγκροτήσει συνεργείο αρμόδιων επί του θέματος υπαλλήλων, ώστε να διασφαλίσει την άμεση και έγκυρη μετάδοση των αποτελεσμάτων στο υπουργείο Εσωτερικών. Η μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων για τον Νομό Αττικής θα πραγματοποιηθεί από τον χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου HELEXPO.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *