Θρήνος για τον 26χρονο Ιωνά Καρούση που σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ – Συγκλονίζει ο πατέρας του: Τον σκότωσαν στο άνθος της ζωής του


Ένας 26χρονος νεαρός με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη ταυτοποιήθηκε ανάμεσα στα θύματα της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ το βράδυ της Τρίτης, βυθίζοντα στο πένθος την οικογένειά του, όπως και την ελληνική κοινότητα της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον Ιωνά Καρούση, γιο του καταξιωμένου γιατρού και καθηγητή νευρολογίας Δημήτρη Καρούση, ο οποίος ήταν κάτοικος Ιεροσολύμων.


Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες ο 26χρονος ήταν γεννημένος στις 11 Σεπτεμβρίου του 1998 είχε σπουδάσει αρχιτεκτονική, ενώ είχε εργαστεί και στο πλευρό του πατέρα του στο Ιατρικό Κέντρο Hadassah στο Κέντρο Νευροανοσολογίας σε ένα έργο καταγραφής και στατιστικής ανάλυσης δεδομένων ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Οι γονείς του μετακόμισαν στο Ισραήλ το 1988. Ο πατέρας του ολοκλήρωσε στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο τη διδακτορική του διατριβή και παράλληλα την κλινική εξειδίκευση στη Νευρολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Χαντάσα, στο οποίο είναι senior Consulting Neurologist από το 1995.

Το 2003 έγινε Καθηγητής στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο (το μεγαλύτερο και πιο φημισμένο στο Ισραήλ), ενώ από το 2007 διατελεί Διευθυντής του Κέντρου Σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Η μητέρα του θύματος είναι επίσης γιατρός στο επάγγελμα.


Ο αδικοχαμένος 26χρονος αγαπούσε ιδιαίτερα την Ελλάδα και την επισκεπτόταν συχνά για διακοπές.

Συγκλονίζει ο πατέρας του: Τον σκότωσαν στο άνθος της ζωής του

Ο πατέρας Ιωνά Καρούση μίλησε στο ΕΡΤΝews για το τραγικό περιστατικό. Όπως λέει, δεν μπορούσε να μάθει νέα του καθώς δεν είχε μπαταρία στο κινητό του και στις 12 το βράδυ ενημερώθηκε από τις Αρχές για τα δυσάρεστα. Με βαθιά θλίψη στέλνει το δικό του μήνυμα για τα όσα δραματικά συμβαίνουν στην περιοχή με θύματα αθώους ανθρώπους.

Συγκεκριμένα ανέφερε «φοιτητής στο άνθος της ζωής του, πήγε να κάνει εργασία για την αρχιτεκτονική, ήταν στον σταθμό του τρόλεϊ και τον σκότωσαν μέσα στον σταθμό στη Γιάφα, στο Τελ Αβίβ. Και στις 19:00 πήγαν οι τρομοκράτες και τον πυροβόλησαν. Δεν είχαμε επαφή γιατί δεν είχε μπαταρία στο κινητό του και ήρθαν στις 12 το βράδυ εδώ από την αστυνομία και τον στρατό να μας ειδοποιήσουν.

Θέλω να πω ότι είναι μια τρέλα και οι μεν και οι δε, ο ένας με το κοράνι και όλοι με την Παλαιά Διαθήκη κοιτάνε συνεχώς να σκοτώνουν ένας τον άλλον. Δεν θα σταματήσει ποτέ αυτό. Και αυτή η τρέλα σκοτώνει και αθώους ανθρώπους, ανθρώπους στο άνθος της ηλικίας τους, τους καλύτερους ανθρώπους».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *