Πλεύρης για Συνθήκη Πρεσπών: «Άπαξ και ψηφίστηκε οι μόνες δυνατότητες που υπάρχουν είναι να παρακολουθείς την τήρηση αυτών των διεθνών συνθηκών και να κάνεις τις πράξεις που ορίζονται»


Αναφορά στην Συνθήκη των Πρεσπών έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης σήμερα (15.5.2024) στην σημερινή ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού με τίτλο «Κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο», ως δωρεοδόχων, και των Σπυρίδωνα Ι. Λάτση και Ντόροθυ συζ. Σ. Λάτση, ως δωρητών, σχετικά με τη χρηματοδότηση, εκ μέρους των δωρητών, της εκπόνησης μελετών για την αναβάθμιση και επέκταση του κτιρίου που στεγάζει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο».


Σε παρέμβασή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Πλεύρης είπε ότι άπαξ και ψηφίστηκε (η συνθήκη των Πρεσπών), οι μόνες δυνατότητες που υπάρχουν «είναι να παρακολουθείς την τήρηση αυτών των διεθνών συνθηκών και να κάνεις τις πράξεις που ορίζονται από τις διεθνείς συνθήκες.

Τόνισε μάλιστα ότι αυτό δεν σημαίνει ότι αλλάζει στάση η Νέα Δημοκρατία: Η ΝΔ είναι, ήταν και θα είναι κατά της συνθήκη των Πρεσπών. Αλλά είναι ψηφισμένη διεθνής συνθήκη και άρα δεσμεύει την χώρα. Και η δυνατότητα η οποία υπάρχει, είναι να παρακολουθείς (την τήρησή της) και να έχεις ένα κρατημένο βασικό όπλο που είναι η ευρωπαΐκή προοπτική, από τη στιγμή που η ένταξη στο ΝΑΤΟ έχει εκχωρηθεί.

Συνεπώς πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης, οι υπεύθυνοι πολιτικά ήταν αυτοί που τον Ιανουάριο του 2019 ψήφισαν την συνθήκη. «Και σήμερα αυτά τα οποία γίνονται δείχνουν ακριβώς ότι αυτή η κακή συνθήκη, αυτή η άθλια συνθήκη, δεν ήταν ούτε καν κατοχυρωμένη σε αυτά τα ελάχιστα. Και ο μόνος που εγκαλεί την Ελλάδα να φέρει τα πρωτόκολλα συνεργασίας, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. [..] Σε αυτή την κακή συνθήκη με την οποία ποδηγετήσατε τη χώρα εμείς ερχόμαστε και λέμε: πάμε να προστατέψουμε ότι μπορεί να γίνει και προφανώς αυτή η προστασία γίνεται παρακολουθώντας την άλλη πλευρά και μη ολοκληρώνοντας διαδικασίες οι οποίες δεν έχουν επιστροφή..

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *