Ρένος Χαραλαμπίδης: Ήμουν λίγο πιο προχωρημένος το 1999 με τα «Φτηνά Τσιγάρα» – Ο λόγος που δεν παντρεύτηκε


Για την επαγγελματική του πορεία, τον λόγο που δεν έχει κάνει παιδιά, αλλά και την εμβληματική ταινία «Φτηνά Τσιγάρα» μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Ρένος Χαραλαμπίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω».


«Όσο ήμουν νέος ο πατέρας μου ήταν πεταλωτής στο χωριό μετά απήγε στη Γερμανία έγινε βιομηχανικός εργάτης, γύρισε στην Αθήνα εργάτης. Η μητέρα μου ήταν νοικοκυρά και θεωρούσα ότι δεν είμαι από καλλιτεχνική οικογένεια. Τώρα με την ωριμότητα που έχω καταλαβαίνω ότι ήταν βαθιά καλλιτέχνες. Η αγάπη για τη μουσική, την αισθητική, ο τρόπος που αφηγούνταν ιστορίες, ο τρόπος που μου συμπεριφέρθηκαν σαν γονείς, την ελευθερία και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Όλα αυτά συνειδητοποιώ τώρα ότι ήταν ένα καλλιτεχνικό background» ανέφερε ο Ρένος Χαραλαμπίδης.

Όσον αφορά τη σχέση του με τον κινηματογράφο είπε: «Η φύση μου είναι ο κινηματογράφος. Είμαι γεννημένος παραμυθάς, αφηγητής. Στον κινηματογράφο αφηγούμαστε μία ιστορία, με τους ηθοποιούς, την εικόνα και τον ήχο. Λατρεύω να είμαι ένας συνολικός αφηγητής» και πρόσθεσε: «Πρέπει να είμαι ο τελευταίος από τη γενιά μου που πρώτα έγινα διάσημος στον κινηματογράφο με τον Νίκο τον Περράκη και το “Προστάτης Οικογενείας” έγινα εντός εισαγωγικών σταρ του σινεμά, βέβαια όχι τόσο όσο με το Κάτι τρέχει με τους δίπλα».

Επίσης, μίλησε για τα «Φτηνά τσιγάρα» τα αρνητικά σχόλια που είχε λάβει και την αποθέωση της ταινίας σήμερα. «Εγώ έφτιαξα… Ο David Bowie είχε πει ένα ωραίο “και 10 λεπτά να είσαι πιο μπροστά από την εποχή σου έχεις χάσει το timing. Ήμουν λίγο πιο προχωρημένος από ό,τι έπρεπε το 1999. Είδαν την ταινία, μου έβαλαν οι κριτικοί ένα αστεράκι, η ταινία πέρασε στο ντούκου. Είχα την τύχη όμως της ψηφιακής επανάστασης, ήρθε το YouTube» δήλωσε ο ηθοποιός και στη συνέχεια, τόνισε:

«Φταίει το κοινό. Πολλές φορές δέχτηκα κριτική για μετέπειτα δουλειές μου, το κοινό δεν ήρθε. Εγκατέλειψα τα σχέδιά μου, έκανα πιο εμπορικό κινηματογράφο, αλλά δεν ήταν τα Φτηνά τσιγάρα».


«Δεν είχα πάρει ούτε μία καλή κριτική. Υπήρχε το λόμπι των δημοσιογράφων, δεν είχαν κάτι εναντίον μου, αλλά δεν είχαν και κάτι υπέρ μου», είπε ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τις κριτικές που είχε πάρει τότε η ταινία.

Το τρέιλερ από την ταινία «Φτηνά Τσιγάρα»:

«Δεν θεωρώ ότι το DNA μου πρέπει να αναπαραχθεί»

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης στην συνέντευξη του αποκάλυψε ότι δεν λέει «όχι» στο ενδεχόμενο ενός γάμου, ενώ, για το ότι δεν έχει αποκτήσει μέχρι σήμερα ένα παιδί, απάντησε ότι «δεν θεωρώ ότι το DNA μου πρέπει οπωσδήποτε να αναπαραχθεί».

«Δεν παντρεύτηκα, προφανώς μάλλον γιατί δεν το ήθελα και επειδή καμία δεν με έβαλε στο στόχαστρο ως γαμπρό. Μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Αυτός είναι ο βασικός λόγος. Ίσως ήμουν πολύ καλά καμουφλαρισμένος. Έδινα το αρνητικό σήμα της μη δέσμευσης, αλλά ήταν και πραγματικό. Δεν είμαστε όλοι για όλα. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που μπορεί να μην κάνει για γάμο. Στο Ευαγγέλιο, ο Παύλος προς τους Κορινθίους γράφει ξεκάθαρα ότι θα ήταν καλό να μην παντρευτείς. Αν θες να παντρευτείς, παντρέψου. Και Χριστός στους μαθητές του αυτό είπε», ανέφερε ο ηθοποιός και πρόσθεσε:

«Δεν λέω “όχι” στο ενδεχόμενο ενός γάμου. Ποιος ξέρει η ζωή τι θα φέρει; Αλλά προς το παρόν, στα 53-54 που είμαι, ζω μια ολοκληρωμένη ζωή ως μη παντρεμένος».

«Για το παιδί, εγώ δεν θεωρώ ότι το DNA μου πρέπει οπωσδήποτε να αναπαραχθεί, η ανθρωπότητα δεν έχει να χάσει και πολλά. Από την άλλη πλευρά, ό,τι πει ο Θεός. Καμιά φορά είναι το περιβόητο “γενηθήτω το θέλημά σου ”. Επίσης, είμαι μοναχοπαίδι που έχει μάθει να ζει μόνο του», είπε ο Ρένος Χαραλαμπίδης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *