Τραγωδία στη Χαλκιδική: Οι παραλείψεις του μοιραίου λούνα παρκ, οι ευθύνες και το ποινικό παρελθόν του 21χρονου χειριστή


Νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το λούνα παρκ όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος Γιάννης, στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής. Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε την Τετάρτη η κηδεία του 19χρονου στη Βέροια, με πολλούς συγγενείς και φίλους να βρίσκονται εκεί για να τον αποχαιρετήσουν.


Όπως έγινε γνωστό για το μοιραίο λούνα παρκ, η αστυνομία φαίνεται ότι με έγγραφο της, από της 9 Ιουλίου είχε ενημερώσει το δήμο Κασσάνδρας, ότι το λούνα παρκ δεν είχε γνωστοποιήσει τη λειτουργία του.

Το έγγραφο του αστυνομικού τμήματος Κασσανδρείας με ημερομηνία 9 Ιουλίου, προς το δήμο Κασσάνδρας αναφέρει τη λειτουργία καταστήματος άνευ γνωστοποίησης, όπως είναι το θέμα του.

Όπως αναφέρει το έγγραφο ο έλεγχος της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου και διαπιστώθηκε ότι στερείται σχετικής γνωστοποίησης. Το έγγραφο αυτό έχει επικολληθεί στην επιχείρηση, ως συνοδευτικό με ένα έγγραφο του δήμου Κασσάνδρας.

Η αμέλεια του 58χρονμου ιδιοκτήτη του λούνα παρκ

Σύμφωνα με το Star, το λούνα παρκ άνοιξε στις 15 Μαΐου, χωρίς γνωστοποίηση επειδή δεν είχε χαρτί για την καταλληλότητα του μηχανήματος. Ο 58χρονος ιδιοκτήτης ήξερε ότι θα φάει αργά ή γρήγορα πρόστιμο για τη μη γνωστοποίηση, όμως το ποσό που θα πλήρωνε ήταν μικρό συγκριτικά με τα κέρδη από μία πρωτοκλασάτη τουριστική περιοχή.


Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Open, την ίδια ημέρα της τραγωδίας είχε προγραμματιστεί τεχνικός έλεγχος, ο οποίος όμως έγινε μόνο στα χαρτιά. Ο τεχνικός υπέγραψε την σχετική έκθεση χωρίς να κάνει κανέναν έλεγχο. Απλά κοίταξε τα παιχνίδια, υπέγραψε την έκθεση καταλληλότητας και έφυγε από το λούνα παρκ χωρίς καν να τα θέσει σε λειτουργία.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουε η κατασκευάστρια εταιρεία

Για την επικινδυνότητα του μηχανήματος είχε προειδοποιήσει και η κατασκευάστρια εταιρεία σε έγγραφό της, αναφέροντας στον ιδιοκτήτη πως το συγκεκριμένο μηχάνημα παρουσίαζε ρωγμές στην κύρια δομή της μεταλλικής κατασκευής που συγκρατεί τα οχήματα.

Η συγκεκριμένη βλάβη είναι αρκετά επικίνδυνη καθώς υπήρχε φόβος το μηχάνημα να μην μπορεί να συγκρατήσει το βάρος όσων βρισκόντουσαν πάνω του.

Το ποινικό παρελθόν του 21χρονου χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού του λούνα παρκ, από το οποίο έπεσε ο 19χρονος που βρήκε τραγικό θάνατο, είχε κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή βία και κλοπές αυτοκινήτων. Στο παρελθόν είχε συλληφθεί μετά από έκδοση εντάλματος ενώ έχει προσαχθεί συνολικά 6 φορές.

Ο 21χρονος ζούσε στο Κιλκίς και πήγε στη Χαλκιδική για να ξεφύγει από ανθρώπους που τον κυνηγούσαν, αναφέρουν πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται πως μετά την τραγωδία, ο 21χρονος εξαφανίστηκε ώσπου παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κιλκίς το μεσημέρι της επόμενης ημέρας.

Συνεχίζεται η έρευνα των Αρχών

Σημειώνεται ότι το λούνα παρκ σφραγίστηκε από τις Αρχές και το παιχνίδι εξετάζεται από πραγματογνώμονες, ενώ ο 21χρονος χειριστής, ο οποίος είχε τραπεί σε φυγή μετά το περιστατικό, παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές του Κιλκίς την Τρίτη 20 Αυγούστου. Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση και τον άφησε ελεύθερο.

Οι πραγματογνώμονες συνέχισαν χθες τον εξονυχιστικό έλεγχο του παιχνιδιού για δεύτερη ημέρα, πραγματοποιώντας προσομοιώσεις με βαριά σακιά βάρους 75 κιλών σε κάθε κάθισμα. Στον χώρο βρέθηκαν επίσης ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ και ο γιος του, ενώ παραμένει άγνωστο εάν το δεύτερο λούνα παρκ που διαθέτει ο ίδιος ιδιοκτήτης έχει άδεια λειτουργίας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *