Άδ. Γεωργιάδης στο Καραμανδάνειο: «Καταφέραμε ένα μικρό θαύμα, αύριο ξανά σε λειτουργία το νοσοκομείο»


Στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Πατρών βρέθηκε σήμερα το πρωί υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τις ζημιές που σημειώθηκαν λόγω της χθεσινής φωτιάς.


«Θέλω να εκφράσω δημόσια την ευγνωμοσύνη μου στον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τον κ. Καρβέλη, αλλά και στη διοικήτρια του νοσοκομείου και στο προσωπικό. Όλοι συμβάλλανε για να γίνει το χθεσινό μικρό θαύμα. Το μικρό θαύμα είναι ότι έγινε νωρίς εκκένωση με δική μας απόφαση, απομακρύνθηκε οτιδήποτε εύφλεκτο και λειτούργησε το σύστημα πυρόσβεσης», ανέφερε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης από την Πάτρα σε δηλώσεις που έκανε στις τηλεοπτικές κάμερες.

«Εκκενώθηκε το νοσοκομείο με δική μας απόφαση πολύ νωρίς προληπτικά. Αν είχε φτάσει η φωτιά και μετά κάναμε εκκένωση, θα μπορούσε να είχαν συμβεί πολλά δύσκολα περιστατικά με τα μικρά παιδιά εδώ λόγω των καπνών. Όταν η φωτιά έφτασε εδώ, το νοσοκομείο δεν είχε πλέον ασθενείς, το προσωπικό είχε φροντίσει να απομακρύνει οτιδήποτε εύφλεκτο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Στη συνέχεια, ο υπουργός αναφέρθηκε στη σημασία του νέου συστήματος πυρασφάλειας που εγκαταστάθηκε πρόσφατα. Όπως είπε, η φωτιά έκαψε μόνο ένα χειρουργείο και το νοσοκομείο θα λειτουργήσει και πάλι αύριο.

«Αύριο ξανά σε λειτουργία το νοσοκομείο, είναι σημαντικό το Καραμανδάνειο, είναι το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο σε μεγάλη περιοχή», είπε επίσης.


Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο αποφάσισε χθες την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του, ενώ όσο έτρεχαν οι εξελίξεις με την φωτιά, ο κ. Γεωργιάδης ήταν σε επικοινωνία με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη για να ενημερώνεται για την κατάσταση.

«Υποστηρίζουμε τους ιδιώτες γιατρούς, αλλά κεντρικός πυλώνας μας είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας»

Σε ερώτηση σχετικά με την άρνηση παθολόγων να αναλάβουν βάρδιες στα νοσοκομεία απάντησε: «Έχουμε νοσοκομεία όπου κάνουμε συνεχώς προκλήσεις για πρόσληψη μονίμου προσωπικού σε κρίσιμες ειδικότητες και έχουμε συνεχώς μηδενική συμμετοχή».

«Χθες με δική μου εντολή όλοι οι διοικητές των νοσοκομείων πήραν τηλέφωνο ιδιώτες γιατρούς και τους πρότειναν να αναλάβουν μερικές εφημερίες τον μήνα», πρόσθεσε.

«Δεν γίνεται να θεωρεί ένας γιατρός ότι η λειτουργία ενός νοσοκομείου δεν τον αφορά, τον αφορά», είπε χαρακτηριστικά

«Σέβομαι το λειτούργημα του ιδιώτη γιατρού, ο κεντρικός πυλώνας είναι το εθνικό σύστημα υγείας, πρέπει να είναι η κεντρική προτεραιότητά όλων των γιατρών», ανέφερε σε άλλο σημείο.

«Υποστηρίζουμε τους ιδιώτες γιατρούς, αλλά κεντρικός πυλώνας μας είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δηλαδή τόσο φοβερό είναι να κάνουμε δυο εφημερίες στον μήνα; Δεν μας νοιάζουν καθόλου οι ασθενείς; Εγώ σέβομαι τους ιδιώτες, όμως ελπίζω να μη χρειαστεί να λάβω επιπλέον μέτρα».

«Ελπίζω να μη χρειαστεί να βγάλω κάποια απόφαση», κατέληξε.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *