Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή τρία άτομα για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων


Στις φυλακές οδηγήθηκαν σήμερα τρία άτομα, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς ως μέλη κυκλωμάτων που διαπράττουν τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων. Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ηλικιωμένοι περιέγραψαν πώς το κύκλωμα τους παγιδεύει και αρπάζει χρήματα.


Όπως αναφέρει το ertnews 78χρονη από τις Σέρρες περιέγραψε με ποιόν τρόπο πήγαν να την εξαπατήσουν, λέγοντας ότι η κόρη της είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο.

Η ηλικιωμένη κατέθεσε στη δίκη 38χρονου, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 5 χρόνων και 2 μηνών και οδηγήθηκε στις φυλακές. Σε άλλη υπόθεση με τηλεφωνικές απάτες το ίδιο δικαστήριο επέβαλε ποινές 4 και 6 χρόνων σε δύο άτομα, που επίσης οδηγήθηκαν στις φυλακές. Και στις δύο υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2023 οι ηλικιωμένοι έδωσαν χρήματα και κοσμήματα αξίας μεγαλύτερης των 50.000 ευρώ.

Σε όλες τις υποθέσεις τηλεφωνικής απάτης οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται το ίδιο. Ότι δεν γνωρίζουν τι περιέχουν αυτά, που τους παραδίδουν οι ηλικιωμένοι και πως αμείβονται με ποσά από 400 έως 500 ευρώ.

«Βρήκα την αγγελία από το Facebook. Πήρα το δέμα και το άφησα στο δρόμο έξω από το Ρούσε. Εκεί είχαν αφήσει και 500 ευρώ για την αμοιβή μου», είπε στην απολογία του 48χρονος κατηγορούμενος.


Η έφεση των κατηγορουμένων δεν είχαν ανασταλτικό αποτέλεσμα και οδηγήθηκαν στις φυλακές.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *