Κλείνει λόγω ακαταλληλότητας το κτήριο, το οποίο στεγάζει τρία σχολεία στα Κωνσταντινουπολίτικα και συγκεκριμένα το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτισμού, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Αυτισμού, αλλά και το 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας. Όπως υποστηρίζουν οι γονείς των παιδιών που φοιτούν σε αυτό, πρόκειται για μία καλή εξέλιξη εφόσον όμως γίνει μετεγκατάσταση και όχι κατανομή των μαθητών στα υπόλοιπα ειδικά σχολεία, γεγονός που συνεπάγεται την ταλαιπωρία τους, καθώς από τα 56 παιδιά του δημοτικού τα 29 κινούνται με αμαξίδιο. Εξάλλου, μία τέτοια λύση θα φέρει μόνο παιδαγωγικά και κοινωνικά προβλήματα σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, όπως ισχυρίζονται.
Σύμφωνα με την κα Θωμαή Στεφανοπούλου, γραμματέα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, το κτήριο ήταν ακατάλληλο και παράνομο από την αρχή, εδώ και 15 χρόνια δηλαδή, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τη σωματική ακεραιότητα παιδιών και εκπαιδευτικών, ενώ θεωρεί απορίας άξιο το πώς τόσα χρόνια δεν επενέβη ο δήμος, μέχρι που έφτασε ο κόμπος στο χτένι με την επιβολή ενός τεράστιου προστίμου στον ιδιοκτήτη από την πολεοδομία.
Ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης είπε ότι η Νομαρχία μίσθωσε το κτήριο το 2008, ενώ για πρώτη φορά θέμα ακαταλληλότητας του κτηρίου τέθηκε το 2022.
Αλέξανδρος Κόπτσης: “Το θέμα της στέγασης είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα του δήμου”
Όπως τόνισε ο κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τα παιδιά αυτή τη στιγμή είναι στο σχολείο τους, φοιτούν κανονικά. “Φροντίσαμε ώστε κανένας μαθητής να μην μείνει εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας”, είπε, τονίζοντας για ακόμη μία φορά ότι το θέμα εμπίπτει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του δήμου.
Ακόμη, πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα θα γίνει εκ νέου σύσκεψη των δεκατεσσάρων δημάρχων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης για το θέμα, ενώ έχουν προταθεί ήδη δύο κενά σχολικά κτήρια σε άλλους δήμους και αναμένονται οι απαντήσεις των δημάρχων. “Εμείς προτείνουμε λύσεις αλλά η τελική απόφαση εξαρτάται από τους δήμους”, κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Κόπτσης.