Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ 46χρονος διακινητής μεταναστών – Εκκρεμούσε σε βάρος του Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. 46χρονος αλλοδαπός, ηγετικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης παράνομης διακίνησης μεταναστών, διωκόμενος με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.


Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα ότι υνελήφθη στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, πρωινές ώρες σήμερα (20-5-2024) στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, 46χρονος αλλοδαπός, ηγετικό μέλος κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών, διωκόμενος με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 46χρονος είχε το ρόλο του διοργανωτή των παράνομων προωθήσεων μεταναστών από την Ελλάδα στο Βέλγιο, με τη χρήση ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων που προσομοίαζαν με τους υπό προώθηση μετανάστες (μέθοδος του σωσία).

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 13 Νοεμβρίου του 2023, η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε σε κοινή ημέρα δράσης με την κωδική ονομασία «OPERATION AIR GREASE», οπότε και εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση παράνομης διακίνησης μεταναστών.


Τότε, συνελήφθησαν -2- αλλοδαποί που διώκονται με ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, ενώ κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 146.485 ευρώ.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *