ΠΑΣΟΚ – Ν. Ανδρουλάκης: Οι συνεχιζόμενες αποτυχίες δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες – Tα πεπραγμένα σας είναι χαμένος χρόνος


Ο Νίκος Ανδρουλάκης από το βήμα της Βουλής στην πρώτη ομιλία του μετά την επανεκλογή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ άσκησε συνολική κριτική στην κυβέρνηση, καθώς δεν περιορίστηκε στον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου, αλλά αναφέρθηκε στην απόρριψη της τροπολογίας από την κυβέρνηση για αναστολή χρηματοδότησης των «Σπαρτιατών», σε ζητήματα που αφορούν το κόστος παραγωγής στον πρωτογενή τομέα, στην ασφάλεια, αλλά και στα Τέμπη.


«Είστε περήφανοι με αυτά που έχετε καταφέρει τα τελευταία πεντέμιση χρόνια; Νιώθουν ασφάλεια οι πολίτες; Οι συνεχιζόμενες αποτυχίες δημιουργούν ένα γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες. Νιώθουν ότι το κράτος δεν παίζει τον ρόλο του. Κυβερνάτε σχεδόν έξι χρόνια, αλλά τα πεπραγμένα σας είναι χαμένος χρόνος, χαμένες ευκαιρίες και χαμένοι πόροι για την ελληνική κοινωνία», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του διερωτήθηκε «πότε θα γίνει πράξη το “Ποτέ Ξανά” όταν από πέρυσι μέχρι σήμερα έχουμε μετρήσει 9 παρ’ ολίγον τραγωδίες;», ενώ τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν να κινείστε αναποτελεσματικά τα τελευταία 6 χρόνια, περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα».

Αναφορικά με τις πυρκαγιές, είπε ότι «μέσα σε 8 χρόνια έχει καεί συνολικά το 37% των δασικών εκτάσεων της Αττικής». Επιπλέον, απάντησε στην αναφορά Μητσοτάκη ότι «η κλιματική κρίση δεν είναι άλλοθι» λέγοντας πως «εμείς λέγαμε από το 2006 ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ». «Η κλιματική κρίση είναι εδώ και κανείς δεν αντιλέγει. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει εθνική στρατηγική επεξεργασμένη και αποτελεσματική», συμπλήρωσε πριν παρουσιάσει τις θέσεις – προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για άμεσες αλλαγές στον τομέα της πυρόσβεσης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια της ομιλίας του, απευθύνθηκε και στον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: «Είπε ο κ. Κικίλιας: “Δεν περιμέναμε τέτοια περίοδο να έχουμε πυρκαγιές”. Κακώς δεν περιμένατε».

 

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *