ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η πρόταση μομφής κατά του Στ. Κασσελάκη – Στήνονται κάλπες για εκλογή αρχηγού  


Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.


Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ψήφισαν 286 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής σε σύνολο 295. Από αυτούς οι 210 ψήφισαν στην κάλπη, μυστικά, ενώ οι υπόλοιποι 76 ψήφισαν τηλεφωνικά. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε προσέγγιση τηλεφωνικά σε 85 μέλη της ΚΕ, αρχικά ψήφισαν τηλεφωνικά 64, ενώ στο δεύτερο γύρο τηλεφωνημάτων για όσους δεν βρήκαν στον πρώτον, ψήφισαν 12 ακόμη. Μέχρι τώρα, ο αριθμός των ψηφισάντων συνολικά -και στην κάλπη και τηλεφωνικά- φθάνει τους 286. Οι αποχές είναι εννιά.

Για να περάσει η πρόταση μομφής σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη απαιτούνταν τουλάχιστον 148 «ναι».

Τελικά, οι πληροφορίες αναφέρουν πως καταμετρήθηκαν 163 «υπέρ» και 120 «κατά» και 3 άκυρα – λευκά και πλέον  το θέμα θα παραπεμφθεί σε έκτακτο συνέδριο που θα αποφασίσει τα περαιτέρω.

Ήδη ο Παύλος Πολάκης έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ενώ και ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δηλώσει ότι θα είναι «παρών» στη διαδικασία.


Η ψηφοφορία έγινε μυστικά, με κάλπη από τις 10 το πρωί σήμερα ως τη μία το μεσημέρι, όπως αποφασίστηκε χθες το βράδυ, ύστερα από την μαραθώνια πρώτη ημέρα της συνεδρίασης της ΚΕ.

 

 

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *