Ψυχικό: Στα δικαστήρια ο 44χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του τοπογράφου – Το λάθος που οδήγησε τις Αρχές στα ίχνη του


Στα δικαστήρια έφτασε ο 44χρονος που συνελήφθη για την δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου την περασμένη Τρίτη στο Νέο Ψυχικό, μετά τη σύλληψη του, το Σάββατο.


Ο 44χρονος θεωρείται γνώριμος στις αρχές, καθώς στο παρελθόν έχει εμπλακεί σε υπόθεση απαγωγής και σε ληστείες, ενώ φέρεται να έχει δεσμούς και με «βαριά» ονόματα του υποκόσμου. Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στα ίχνη του από τις κάμερες ασφαλείας, ακολουθώντας τη διαδρομή του εκτελεστή μετά το έγκλημα.

Ειδικότερα, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 44χρονου, με βάσει τα στοιχεία που τους διαβίβασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία και οδηγείται στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών και στη συνέχεια σε ανακριτή, από τον οποίο πιθανώς θα πάρει προθεσμία για να απολογηθεί τα επόμενα 24ωρα.

Πώς έφτασαν στα ίχνη του οι Αρχές

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ίδιος αρνείται κάθε ανάμιξη στην δολοφονία του τοπογράφου, ωστόσο υπάρχουν πολλά στοιχεία σε βάρος του. Τα στελέχη της Ασφάλειας εκμεταλλεύτηκαν ένα συγκεκριμένο λάθος που έκανε και έχει σχέση με τη μοτοσικλέτα και το οποίο δεν αποκαλύπτουν και αξιοποίησαν πληροφορίες από τον υπόκοσμο της νύχτας. Έτσι, βρήκαν πολύ σύντομα την άκρη του νήματος.

Ο 44χρονος έφυγε με το σκούτερ, πήγε στου Ζωγράφου, προφανώς για να θολώσει τα νερά και κατέληξε σε υπόγειο πάρκινγκ πολυκατοικίας, που ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο, στο Μαρούσι, περιοχή όπου και διαμένει στο σπίτι της συντρόφου του.


Άφησε εκεί το σκούτερ και έφυγε με τη δική του μοτοσικλέτα μια BMW και επέστρεψε στο δικό του σπίτι, στο Νέο Ψυχικό, το οποίο όπως αποκαλύπτεται είναι πολύ κοντά στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 54χρονος τοπογράφος.

Ακολούθως ο 44χρονος έγινε αντιληπτός με ένα νοικιασμένο βαν να προσπαθεί να φορτώσει τη δική του μοτοσικλέτα από το σπίτι του στο Ν. Ψυχικό. Σε κάποια απόσταση ακολουθούσε η σύντροφός του με ΙΧ.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής αποφάσισαν να επέμβουν, όχι γιατί φοβήθηκαν πως ο ύποπτος θα έφευγε από την Αθήνα, αλλά επειδή θεώρησαν ότι θα εξαφάνιζε ενοχοποιητικά στοιχεία.

Προφανώς, ο 44χρονος είχε προλάβει να απομακρύνει από το υπόγειο γκαράζ στο Μαρούσι το σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία και ακόμη δεν έχει βρεθεί όπως και τα δυο πιστόλια που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία.

Σε έρευνες που έγιναν τόσο στο σπίτι του στο Ν. Ψυχικό όσο και στο σπίτι που έμενε με τη σύντροφό του στο Μαρούσι, κατασχέθηκαν ρουχισμός (γάντια, ζώνη) αλλά και κινητά τηλέφωνα, κάρτες SIM, συσκευή GPS και άλλα αντικείμενα που εστάλησαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για γενετικό υλικό, δακτυλικά αποτυπώματα, ίχνη πυρίτιδας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *