Novartis: Αίρεται το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων – Τι σηματοδοτεί η απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας


Η οικονομική εισαγγελία αποφάσισε την άρση της δικαστικής τους προστασίας των μαρτύρων μετά από επίμονες αιτήσεις των ενδιαφερομένων πολιτικών που είχαν ενοχοποιηθεί στην υπόθεση της Novartis.


Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, μετά από εισήγηση της επίκουρης εισαγγελέως Ελένης Παπαδοπούλου που υπηρετεί στην Οικονομική Εισαγγελία αίρεται το καθεστώς προστασίας για τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Νovartis, ενώ αναστέλλεται και το καθεστώς της προστασίας τους από ποινικές διώξεις.

Η εισήγηση της επίκουρης εισαγγελέως έγινε δεκτή και η προστασία για τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Νοvartis, αποφασίστηκε να αρθεί από την Οικονομική Εισαγγελέα Παναγιώτα Φάκου, αλλάζοντας πλήρως τα δεδομένα για την υπόθεση, καθώς πλέον πολιτικοί που είχαν ενοχοποιηθεί με τις καταθέσεις τους μπορούν να στραφούν εναντίον τους και να διεκδικήσουν ποινικά τη δικαίωση τους.

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες για τους οποίους αίρεται το καθεστώς είναι δύο και έφεραν τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης».

Μετά την σοβαρή αυτή εξέλιξη πολιτικοί που ενοχοποιήθηκαν ως δωρολήπτες από τους δύο προστατευόμενους, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος που είχαν προσφύγει κατά της προστασίας των μαρτύρων, αλλά και άλλοι πολιτικοί που είχαν ενοχοποιηθεί από τους εν λόγω μάρτυρες αναμένεται να κινηθούν δικαστικά εναντίον τους.


Να σημειωθεί ότι τρίτος μάρτυρας που υπήρξε προστατευόμενος έχει ήδη αποχαρακτηριστεί μόνος του και δεν τυγχάνει πλέον προστασίας, ενώ οι ενοχοποιητικές καταθέσεις τους που ενέπλεξαν σημαίνοντες πολιτικούς με τα μαύρα ταμεία του φαρμακευτικού κολοσσού, δεν επιβεβαιώθηκαν στις πολυετείς έρευνες που ακολούθησαν δικαστικά από κανένα άλλο στοιχείο, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα εκείνους που μετείχαν στις έρευνες για τους πολιτικούς.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *