Κ. Δημογλίδου για τον ξυλοδαρμό 14χρονης στη Γλυφάδα: Καταγγελία για δύο περιστατικά που συνέβησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά και μέσα στον μήνα


Για τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα μίλησε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου στο Action 24.


«Ουσιαστικά αυτό το παιδί έφτασε μαζί με τους γονείς του στο Α.Τ. και κατήγγειλε δύο περιστατικά που συνέβησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά και μέσα στον μήνα».

«Ονόμασε τρεις δράστες, τρία συνομήλικα κορίτσια, δύο από αυτά συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου μαζί με τους γονείς τους, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους για απειλή, για εξύβριση και για σωματικές βλάβες και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι και οι γονείς και τα παιδιά.

Αναζητούμε ακόμα ένα άτομο που έχει αναγνωρίσει το παιδί. Σε κάποιες πράξεις όμως, που συνέβησαν στις αρχές του μήνα, ανέφερε ότι της επιτέθηκαν από κοινού με διάφορα άγνωστα άτομα που δεν τα ήξερε», είπε αρχικά η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Η κ. Δημογλίδου ενημέρωσε ότι η προανάκριση για τα δύο περιστατικά συνεχίζεται, βασιζόμενη στα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής συγκεντρωθεί.


Τόνισε ότι είναι ένα περιστατικό ανήλικης παραβατικότητας στο οποίο θα βοηθούσε το κουμπί πανικού ανηλίκων, το Save Youth. «Γι’ αυτό περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία το κουμπί πανικού Save Youth, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση», εξήγησε.

«Τα περιστατικά αφορούν δύο συμμαθήτριες, και δυστυχώς η πλειοψηφία των παιδιών ήταν όντως κορίτσια της ίδιας ηλικίας και κανείς δεν ενημέρωσε την Αστυνομία, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει η ΕΛ.ΑΣ., στο σημείο του περιστατικού υπήρχαν και άλλα παιδιά που παρακολουθούσαν, δεν επιτέθηκαν, αλλά δεν απέτρεψαν την πράξη».

Ερωτηθείσα σχετικά με το τι πυροδότησε το περιστατικό, είπε ότι δεν έχει αναφερθεί κάποιος συγκεκριμένος λόγος. «Στα περισσότερα περιστατικά είναι ασήμαντες οι αφορμές για τις οποίες ξεκινάει ένας καβγάς», σημείωσε.

«Με κάποια από τα παιδιά γνωριζόταν η 14χρονη, όπως και τα παιδιά που συνελήφθησαν από την Αστυνομία. Οι υπόλοιποι ήταν της ίδιας ηλικίας αλλά ήταν άγνωστοι με το θύμα», πρόσθεσε.

Η κ. Δημογλίδου είπε ότι η 14χρονη ανέφερε και κάποια περιστατικά μέσα στον μήνα από το παρελθόν, τα οποία έχουν επίσης μπει στη δικογραφία, για να λάβει γνώση και ο εισαγγελέας.

«Εγώ θα πω συγχαρητήρια στους γονείς που έφεραν το παιδί στο Α.Τ. και κατήγγειλε το περιστατικό και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος των παιδιών» τόνισε η ίδια.

Ερωτηθείσα, τέλος, αν οι γονείς ήταν ενήμεροι για την παραβατική συμπεριφορά των παιδιών τους, είπε: «Δυστυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις και οι γονείς, τόσο των θυμάτων όσο και των δραστών, πέφτουν από τα σύννεφα όταν φτάνουν σε μια αστυνομική υπηρεσία, δεν μπορούν να αντιληφθούν όλο αυτό που έχουν προκαλέσει τα παιδιά, όπως και ότι τα παιδιά τους έχουν πέσει θύμα ενός τέτοιου περιστατικού».

Η 14χρονη δέχθηκε την επίθεση στην οδό Μαζαράκη, σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Γλυφάδας, λίγο μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η ανήλικη συμμετείχε σε μια παρέα περίπου 20 ατόμων, αγόρια και κορίτσια, και φαίνεται ότι οι δράστες είχαν προηγούμενα μαζί της. Οι επιθέσεις ήταν βίαιες, καθώς την πέταξαν στο έδαφος, τη γρονθοκόπησαν και της έριξαν κλωτσιές. Όπως δήλωσε η ίδια στους αστυνομικούς, έχασε τις αισθήσεις της και δεν μπορούσε να αντιληφθεί αν υπήρχαν και άλλοι που τη χτυπούσαν.

Η κοπέλα συνοδευόμενη από τον πατέρα της, κατήγγειλε το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα της Γλυφάδας. Η κατάσταση της ήταν πολύ άσχημη, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία. Στη συνέχεια, οι δύο 14χρονες που φέρονται να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στον ξυλοδαρμό της συνελήφθησαν, όπως και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δραστών, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία, και οι συλληφθέντες αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχει πιθανότητα μόνιμης κακοποιητικής συμπεριφοράς απέναντι στην 14χρονη, καθώς είχε προηγηθεί και άλλο περιστατικό bullying στις 7 Σεπτεμβρίου, όπου πάλι είχε δεχθεί λεκτική και σωματική επίθεση από τις δύο κοπέλες και άλλες φίλες τους.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *