Νέο Skoda Kodiaq: Για πρώτη φορά plug-in, βγάζει 100 χλμ. με ρεύμα, έχει μεγαλύτερο μήκος και προσφέρει ασφάλεια και ανέσεις


Η Skoda κράτησε όλα τα πλεονεκτήματα της πρώτης γενιάς του Kodiaq και στο νέο ανανεωμένο μοντέλο της εταιρείας πλαισιώνει όλα τα υπέρ που υπήρχαν με περισσότερη τεχνολογία και νέες επιλογές εξηλεκτρισμένων κινητήριων συνόλων.


Το νέο Skoda Kodiaq είναι μεγαλύτερο σε σχέση με το παλιά κατά 61 χιλιοστά, φτάνοντας πλέον σε μήκος τα 4,75 μέτρα, ένα νούμερο δηλαδή που το φέρνει κοντά στα πιο μεγάλα στην κατηγορία.

Εμφανισιακά δείχνει αρκετά εκλεπτυσμένο χάρη στη γρίλια που εκτείνεται  σε πλάτος και τα φώτα που είναι προαιρετικά τεχνολογίας LED Matrix.

Πλήρως ανασχεδιασμένο είναι το εσωτερικό του μοντέλου στη νέα του γενιά. Η οθόνη infotainment που είναι τοποθετημένη στο άνω άκρο της κονσόλας φτάνει τις 13 ίντσες (10 ίντσες στις βασικές εκδόσεις), ενώ για πρώτη φορά, το SUV της Skoda διαθέτει προαιρετικά μια head-up οθόνη η οποία λειτουργεί βοηθητικά στον ψηφιακό πίνακα οργάνων (Virtual Cockpit) των 10 ιντσών, δείχνοντας στο παρμπρίζ όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται να μάθει οδηγός. Ακόμη, ο επιλογέας ταχυτήτων είναι πλέον τοποθετημένος στην κολόνα του τιμονιού και υπάρχει ακόμη προαιρετικά, ένας χώρος με όνομα Phone Box, που υποστηρίζει την ταυτόχρονη επαγωγική γρήγορη φόρτιση δύο smartphones.

Plug-in

Για πρώτη φορά, το Kodiaq διατίθεται με Plug-in υβριδικό σύνολο αλλά και με ήπια υβριδικές επιλογές. Το plug-in υβριδικό Kodiaq iV αποδίδει 204 άλογα και προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία άνω των 100 χιλιομέτρων σύμφωνα με τα τεστ WLTP. Η πρώτη επιλογή στην βενζίνη είναι ο 1,5 TSI με 150 άλογα που συνδυάζεται με σύστημα 48V και η δεύτερη ένα 2λιτρο μοτέρ βενζίνης με 204 άλογα. Δύο 2λιτροι diesel κινητήρες στα 150 και 193 άλογα συμπληρώνουν τη γκάμα. Ο κορυφαίος κινητήρας βενζίνης και ο κορυφαίος στο diesel διαθέτουν στάνταρ σύστημα τετρακίνησης και όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με κιβώτιο DSG.


Μεγάλοι χώροι

Στην 7θέσια έκδοση το Kodiaq μπορεί να χωρέσει από 340 έως 845 λίτρα ανάλογα με το αν τα καθίσματα είναι διπλωμένα ή όχι. Αν πάλι πέσουν όλα τα καθίσματα τότε η χωρητικότητα αυξάνεται στα 2.035 λίτρα. Στο πενταθέσιο μοντέλο, ο μέγιστος όγκος αυξάνεται στα 910 λίτρα, αυξημένος κατά 75 λίτρα σε σύγκριση με το μοντέλο πρώτης γενιάς και η μάξιμουμ χωρητικότητα ανέρχεται σε 2.105 λίτρα με όλα τα καθίσματα πεσμένα. Ακόμη και στην Plug-in υβριδική έκδοση, ο χώρος των αποσκευών είναι αρκετά μεγάλος από 745 λτ. έως 1.945 λίτρα.

Τρεις στρογγυλοί επιλογείς ρυθμίζουν την θερμοκρασία της καμπίνας και άλλες λειτουργίες
Κάτω από την κεντρική οθόνη, βρίσκουμε τρεις περιστροφικούς επιλογείς με ενσωματωμένες οθόνες που διαθέτουν διαγώνιο 1,25 ιντσών, τις Smart Dials.

Η λειτουργικότητα των μικρών οθονών εξαρτάται από το επίπεδο εξοπλισμού. Οι επιλογείς στις δύο άκρες ελέγχουν την θερμοκρασία της καμπίνας, ενώ αυτό που βρίσκεται στο κέντρο έχει πολλές λειτουργίες, όπως τον έλεγχο της έντασης του ήχου και την επιλογή του mode οδήγησης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *