Νέο Opel Mokka – Ήπια υβριδικό με 136 ίππους και μειωμένη κατανάλωση κατά 20%

Η Opel ανανέωσε την γκάμα του Mokka. Η εταιρεία πρόσθεσε μία νέα ήπια υβριδική έκδοση στην γκάμα του Opel Mokka, η οποία έρχεται να τοποθετηθεί ανάμεσα στις βενζινοκίνητες εκδόσεις του μικρού SUV και αυτή του αμιγώς ηλεκτρικού, Mokka e.


Έχοντας την ονομασία Mokka Hybrid, το μοντέλο εξοπλίζεται από έναν κινητήρα βενζίνης, ο οποίος συνεργάζεται με ήπια υβριδικό σύστημα 48 βολτ.

Το ήπια υβριδικό κινητήριο σύνολο Hybrid 136 αποτελείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα 1,2 λίτρων που συνδυάζεται με σύστημα 48V με μπαταρία  ιόντων λιθίου χωρητικότητας 0,89 kWh. Ο κινητήρας συνεργάζεται με ένα 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη το οποίο σχεδιάστηκε ειδικά για το υβριδικό αυτό σύστημα. Μέσα σε αυτό στεγάζονται ο μικρός ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 28 ίππων και 55 Nm ροπής, η ECU και ο μετατροπέας. Σε ότι αφορά την ισχύ, το κινητήριο σύνολο αποδίδει 136 άλογα στις 5.500 σ.α.λ. και 230 Nm ροπής στις 1.750 σ.α.λ..

Το νέο, ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης προσφέρει κατανάλωση καυσίμου έως και 20% χαμηλότερη, σύμφωνα με τις μετρήσεις της μάρκας, σε σύγκριση με το μη ηλεκτροκίνητο Mokka που εξοπλίζεται με τον 1,2 λτρ. τούρμπο κινητήρα (130 PS) και με το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Eντός πόλης, αυτή η υβριδική έκδοση, μπορεί σύμφωνα με την Opel να πραγματοποιήσει έως και το 50% των διαδρομών σε 100% ηλεκτρική λειτουργία.

Το ήπια υβριδικό Opel Mokka είναι διαθέσιμο για παραγγελία στην αγορά της Γερμανία από 31.915 ευρώ. Μελλοντικά θα ακολουθήσουν και οι άλλες ευρωπαϊκές αγορές, όπως και αυτή της Ελλάδας.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *