Νέο Kia Picanto: Ανανεωμένο ολικά και με σούπερ τιμές που ξεκινάνε από 16.790 ευρώ 


Η Kia υπέβαλε το Picanto σε ριζική ανανέωση για να κάνει πρωταθλητισμό στην κατηγορία των μίνι.


Στο νέο Kia Picanto, το μπροστινό μέρος είναι εμπνευσμένο από το SUV Niro και έχει νέα φώτα σε σχήμα «T». Στον προφυλαχτήρα δεσπόζει μια μεγάλη γρίλια, που μαζί με τους τους διακοσμητικούς αεραγωγούς και τις αιχμηρές εσοχές, δίνουν δυναμικά χαρακτηριστικά και αρκετά πιο σύγχρονη σχεδιαστική εικόνα.

Στο πίσω μέρος τώρα, πάλι τα φώτα έχουν το «T» μοτίβο και ενώνονται μεταξύ τους με μια φωτιζόμενη μπάρα.

Ο Kappa II ατμοσφαιρικός κινητήρας 1,2 λτ. εξακολουθεί να είναι η πηγή ισχύος του Picanto (υπάρχει και ο 1.000άρης με 63 άλογα, όχι όμως και ο τούρμπο με τα 100), ο οποίος πλέον αποδίδει 79 άλογα από 83. Συνολικά η μείωση «χαμήλωσε»τις επιδόσεις του μίνι της Kia, ωστόσο από την άλλη μείωσε την πραγματική κατανάλωση από τα 5,7 στα 5,5 λτ./100 χλμ. και το κυριότερο απαλλάσσει το Picanto από την καταβολή Τελών Κυκλοφορίας.

Οι αλλαγές στην καμπίνα έχουν μικρότερη έκταση, με την Kia να εγκαθιστά μια 8 ιντσών οθόνη με Bluetooth στάνταρ από τη βασική έκδοση (πριν ερχόταν με 7άρα οθόνη από την μεσαία έκδοση) πάνω από τους δύο κεντρικούς αεραγωγούς και έναν πίνακα οργάνων με οθόνη 4,2 ιντσών και ψηφιακές ενδείξεις.


Η τιμή εκκίνησης του ανανεωμένου Picanto είναι από 16.790 ευρώ στην έκδοση με τον 1.000άρη κινητήρα και από 17.390 ευρώ στην έκδοση της δοκιμής μας. Από το βασικό εξοπλιστικό επίπεδο έχει μια πληρέστατη σουίτα συστημάτων υποβοήθησης, αυτόματα φώτα, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά και πίσω και κάμερα οπισθοπορείας μεταξύ άλλων.

Παράλληλα η Kia συνοδεύει το Picanto με μια από τις καλύτερες εγγυήσεις της αγοράς, 7 ετών ή 160.000 χλμ. και παράλληλα με 5 χρόνια δωρεάν service.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *