Mercedes Maybach EQS SUV – Το ακριβότερο ηλεκτρικό SUV της εταιρείας στην Ελλάδα – Από 206.600 ευρώ

Η τελευταία προσθήκη της Mercedes στη γκάμα της Maybach, που αποτελεί το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Mercedes που δέχεται τη φροντίδα της ultra premium φίρμας, δεν είναι άλλη από την Mercedes-Maybach EQS 680 SUV, που μπαίνει στην ελληνική αγορά.


Η Mercedes-Maybach EQS 680 SUV τα έχει όλα. Είναι λουξάτη, επιβλητική, ασφαλής, υπερσύγχρονη και η τιμή της ξεκινάει από 206.600 ευρώ.

Εξωτερικά η επανασχεδιασμένη μάσκα απαρτίζεται από μια συμπαγή μαύρη επιφάνεια με τις χαρακτηριστικές κάθετες επιχρωμιωμένες ρίγες της Maybach. Στο κέντρο της φωτεινής λωρίδας πάνω από τη γρίλια ενσωματώνεται μια πλάκα χρωμίου με το όνομα Maybach, ενώ χαμηλότερα ξεχωρίζουν τα καλύμματα των πλαϊνών αεραγωγών που διακοσμούνται με το έμβλημα της μπράντας. Το σήμα της Maybach είναι  στις πίσω κολόνες, ενώ η προσοχή πέφτει στις αποκλειστικά σχεδιασμένες για το μοντέλο σφυρήλατες ζάντες 21 ή 22 ιντσών με bi-tone βαφή.

Στο εσωτερικό υπάρχουνη 3 οθόνες του νεότερου MBUX Hyperscreen, ενώ τα καθίσματα είναι επενδυμένα με φιλικό προς το περιβάλλον δέρμα. Η επιγραφή Maybach δεσπόζει στη βάση του πολυλειτουργικού τιμονιού και των πεντάλ από ανοξείδωτο χάλυβα με το εικονικό λογότυπο της Mercedes-Maybach.

Τα στάνταρ πίσω καθίσματα είναι εξοπλισμένα με λειτουργία κλιματισμού/θέρμανσης και μασάζ σε αυχένα και ώμους, ενώ με το πακέτο «Chauffeur» (σοφέρ) το κάθισμα του συνοδηγού μετακινείται αυτόματα προς τα εμπρός όταν πέφτει η πλάτη του πίσω καθίσματος σε ξαπλωτή θέση. Επιπλέον υπάρχει και το προαιρετικό πακέτο «First Class» που μετατρέπει την καμπίνα της Maybach EQS SUV σε πρώτη θέση αεροπλάνου. Πώς γίνεται αυτό;


Η μπροστινή κεντρική κονσόλα, με την γυαλιστερή ξύλινη επένδυση που ταιριάζει με τις επενδύσεις της πλάτης των εμπρόσθιων καθισμάτων, εκτείνεται στο χώρο μεταξύ των δύο πίσω επιβατών, ενώ υπάρχει και ένα συμπαγές «διάφραγμα» ανάμεσα στις δύο σειρές καθισμάτων για τη διατήρηση του θορύβου από το δρόμο στο ελάχιστο, μιας λόγω ηλεκτροκίνησης δεν υφίσταται θόρυβος από τον κινητήρα.


Οι πίσω επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους μια οθόνη αφής 11,6 ιντσών, μέσω της οποίας μπορούν εκτός των άλλων να επιλέξουν τη μουσική που θα ακούσουν στο ηχοσύστημα Burmester 4D με τα 15 ηχεία. Μεταξύ άλλων, οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους ένα αφαιρούμενο ψυγείο με ποτήρια σαμπάνιας, καθίσματα πολυτελείας με διάφορες εξατομικευμένες ρυθμίσεις, ενσωματωμένα μαξιλάρια αέρα και ανακουφιστικά προγράμματα μασάζ, θερμομονωτικά τζάμια με σκούρο χρώμα και ηλεκτρικά ρολά σκίασης για τα πίσω πλευρικά παράθυρα καθώς και το πίσω παρμπρίζ κ.ά.

Η λίστα εξοπλισμού της κορυφαίας EQS SUV μοιάζει ατελείωτη, ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε τόσο το φίλτρο HEPA (High Efficiency Particulate Air) που διασφαλίζει την ποιότητα του αέρα της καμπίνας και σε συνδυασμό με το τυπικό πακέτο Air Balance προσφέρει μια ωραία μυρωδιά στο χώρο μέσω του αρώματος «No.12 Mood Ebony», που είναι ειδικά κατασκευασμένο για το μοντέλο.

Η Mercedes-Maybach EQS 680 είναι η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Maybach και είναι εξοπλισμένη με δύο ηλεκτροκινητήρες, απόδοσης 658 ίππων (484 kW) και 950 Nm ροπής. Το πολυτελές ηλεκτρικό μοντέλο διαθέτει στάνταρ σύστημα τετρακίνησης 4MATIC, με έναν κινητήρα στον κάθε άξονα και επιταχύνει από τα 0 στα 100χλμ/.ώρα σε μόλις 4,4 δευτερόλεπτα, με την τελική του ταχύτητα να φτάνει τα 210 χλμ./ώρα. Επιπλέον, η μπαταρία, χωρητικότητας 118 kWh, υπόσχεται ηλεκτρική αυτονομία έως και 612 χιλιόμετρα, ενώ φορτίζει από το 10% στο 80% σε 31 λεπτά σε ταχυφορτιστή.

Η αμέσως φθηνότερη επιλογή είναι η Mercedes EQS 580 SUV των 544 ίππων, η οποία κοστίζει 160.150 ευρώ, δηλαδή έχει περί τις 45.000 ευρώ χαμηλότερη τιμή από τη Maybach. Σημειώστε πως το κόστος απόκτησης της εισαγωγικής Mercedes EQS 450+ SUV ξεκινά από τα 135.100 ευρώ και όλες οι παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνουν την κρατική επιδότηση των 9.000 ευρώ του «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *