Jaguar: Παρουσίασε την τελευταία F-Type που θα αποτελέσει το μοντέλο κύκνειο άσμα της σειράς αυτής – Θα αποτελέσει έκθεμα και δε θα πωληθεί

Η Jaguar αποφάσισε να κλείσει οριστικά τον κύκλο της F-Type. Η εταιρεία Παρουσίασε την τελευταία F-Type η οποία θα αποτελέσει το μοντέλο κύκνειο άσμα της σειράς αυτής


Η Jaguar παρουσίασε το τελευταίο μοντέλο που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής της. Η τελευταία F-Type αποτίει φόρο τιμής στην E-Type με μια ειδική βαφή και δερμάτινο εσωτερικό.

Συγκεκριμένα, το εξωτερικό είναι φινιρισμένο σε Giola Green απόχρωση, συνδυασμένο με μαύρη μαλακή οροφή. Η καμπίνα, από την άλλη, είναι ντυμένη σε καφέ δέρμα Windsor.

Το εν λόγω μοντέλο  αποχαιρετά και τον εμβληματικό V8 κινητήρα 5,0 λίτρων της Jaguar. Στην προκειμένη περίπτωση είναι ρυθμισμένος να προσφέρει 450 άλογα, αλλά στις πιο ισχυρές εκδόσεις SVR απέδιδε έως και 580 άλογα. Από τη στιγμή που η Jaguar μεταβαίνει στα ηλεκτρικά οχήματα, με το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο GT να έχει προγραμματιστεί για το 2025, αυτό είναι το τελευταίο V8 μοντέλο στην ιστορία της Jaguar.

Η τελευταία Jaguar F-Type δε θα είναι διαθέσιμη προς πώληση. Θα τοποθετηθεί στο Jaguar Daimler Heritage Trust στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για ένα χώρο που υπάρχει από το 1983 και φιλοξενεί εκατοντάδες σπάνια μοντέλα Jaguar και Daimler, που χρονολογούνται από τα τέλη του 1800.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *