H Audi παρουσίασε πιο ισχυρό μοντέλο που έχει βγάλει, το RS e-tron GT Performance που κρύβει 925 άλογα κάτω από το καπό του

H Audi έβγαλε στο φως το πιο ισχυρό μοντέλο που έχει βγάλει, το RS e-tron GT Performance που τρέχει με 925 άλογα.


Η Audi ανανέωσε και βελτίωσε τα υπάρχοντα ηλεκτρικά e-tron GT και RS e-tron GT, αλλά παράλληλα παρουσίασε και τη νέα έκδοση RS Performance. Το Audi RS e-tron GT αποτελεί το πιο ισχυρό μοντέλο της εταιρείας, καθώς έχει κάτω από το καπό του 925 άλογα!

Στη βάση του υπάρχει μια μπαταρία 97 kWh, η οποία είναι 9 κιλά ελαφρύτερη από τη μπαταρία 84 kWh του απερχόμενου μοντέλου. Το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση έχει επίσης βελτιωθεί, από τα 290 kW στα 400 kW και είναι ρυθμιζόμενο μέσω χειριστηρίων πίσω από το τιμόνι.

Υπό ιδανικές συνθήκες το μοντέλο μπορεί να ταξιδέψει έως και 609 χιλιόμετρα με μία φόρτιση. Επίσης, η μέγιστη ταχύτητας φόρτισης έχει επίσης αυξηθεί από τα 270 kW σε 320 kW, που σημαίνει ότι η μπαταρία μπορεί να φορτίσει από 10-80% σε μόλις 18 λεπτά, ενώ μια φόρτιση 10 λεπτών μπορεί να προσθέσει αυτονομία 280 χλμ.

Σημαντικές αλλαγές έχουν γίνει και στους ηλεκτροκινητήρες του e-tron GT. Το βασικό μοντέλο, γνωστό πλέον ως S e-tron GT, διαθέτει ένα ζευγάρι κινητήρων που συνδυάζονται για να παράγουν 679 άλογα. Εν τω μεταξύ, η ισχύς για το RS e-tron GT έχει αυξηθεί στους 856 ίππους, ενώ παρούσα είναι η νέα ναυαρχίδα με το όνομα RS e-tron GT Performance με 925 άλογα, όντας το πιο ισχυρό Audi που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Αυξημένη ιπποδύναμη σημαίνει και γρηγορότερο 0-100 χλμ./ώρα. Το S e-tron GT απαιτεί 3,4 δευτερόλεπτα, το RS e-tron GT 2,8 δευτερόλεπτα και το RS e-tron GT Performance 2,5 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα για το S e-tron GT είναι στα 245 χλμ./ώρα, ενώ για τα μοντέλα RS στα 250 χλμ./ώρα.


Η Audi έχει ενισχύσει το μοντέλο της και  με νέα φρένα, ενώ σημαντικές αναβαθμίσεις έχουν γίνει στην τυπική αερανάρτηση και στην προαιρετική ενεργή ανάρτηση. Το σύστημα τετραδιεύθυνσης είναι επίσης μια επιλογή. Μικρές αλλαγές έχουν γίνει και στην καμπίνα, με νέα καθίσματα, διαφορετικό τιμόνι και προαιρετική πανοραμική γυάλινη οροφή που μπορεί να γίνει αδιαφανής με το πάτημα ενός κουμπιού.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *