Γκάμα εννιά μοντέλων ΜΧ και Enduro από την Fantic

Η Fantic παρουσίασε τις οικογένειες Motocross και Enduro για το 2025 με νέα XXF250, ΧΕ300 και ΧEF310.


Η γκάμα MX και Enduro του 2025 παρουσιάζεται με μια σημαντική είδηση, το νέο XXF250 που αποκτά νέο κινητήρα και πλαίσιο για εντείνει την ανταγωνιστικότητά του στην ΜΧ2, ενώ εντάσσονται και τα νέα Enduro μοντέλα ΧΕ300 (2Τ) και ΧEF310 (4Τ) που είχαν παρουσιαστεί στην EICMA 2023.

Η υπόλοιπη γκάμα ανανεώθηκε στην εμφάνιση με νέα γραφικά με δύο τόνους κόκκινου σε λευκό φόντο, με αρκετές αλλαγές στα μπροστινά κοστούμια – μάσπα, φτερό, πλαϊνά ρεζερβουάρ – και στην εργονομία της θέσης οδήγησης.

Αναλυτικά οι αλλαγές του 2025.

ΓΚΑΜΑ ENDURO: ΧΕ125 (2Τ), ΧΕ300 (2Τ), XEF250 (4Τ), XEF310 (4Τ), XEF450 (4Τ)


XE300


Με νέο δίχρονο κινητήρα που εξελίχθηκε και κατασκευάζεται από τη Minarelli, το ΧΕ300 δοκιμάζεται με επιτυχία ήδη φέτος στην κατηγορία Ε3 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro στα χέρια του Albin Norrbin.

Εξοπλισμένο με διπλά μπεκ ψεκασμού, ηλεκτρονική ελεγχόμενη βαλβίδα στην εξαγωγή, ηλεκτρική μίζα και υδραυλικό συμπλέκτη, εδράζει τον κινητήρα του σε ένα αλουμινένιο περιμετρικό πλαίσιο, με αναρτήσεις KYB.

Το ηλεκτρονικό του πακέτο περιλαμβάνει ρυθμιζόμενο traction control σε 10 επίπεδα και δύο χάρτες ανάφλεξης.

ΧΕF310


Το νέο τετράχρονο μοντέλο γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ 250 και 450 κυβικών χάρη στον νέο κινητήρα που πατά στην αρχιτεκτονική της Yamaha με τον κύλινδρο ανεστραμμένο, δηλαδή με την εισαγωγή μπροστά και την εξαγωγή πίσω.

Το πλαίσιο είναι κι εδώ αλουμινένιο περιμετρικό, με αναρτήσεις της ΚΥΒ.

Εξοπλίζεται με τρεις επιλέξιμες χαρτογραφήσεις για κάθε τύπο εδάφους (hard/soft/standard), traction control που ρυθμίζεται σε εννιά επίπεδα ευαισθησίας, ενώ διαθέτει ακόμη το ηλεκτρονικό πακέτο WIFICOM της Fantic που επιτρέπει απομακρυσμένες ρυθμίσεις από smart συσκευές.

ΧΕ125

Κάτοχος τριών συνεχόμενων παγκοσμίων πρωταθλημάτων Youth Enduro, το ΧΕ125 συνεχίζει με την ίδια βάση και βελτιώσεις στην εργονομία, νέας σχεδίασης πλαστικά μπροστά (μάσκα, φτερό και πλαϊνά ψυγείου), καθώς και μεγαλύτερο ψυγείο που προσφέρει με 35% αυξημένη απόδοση όντας 300 γραμμάρια ελαφρύτερο του προκατόχου του.

 

XEF450 / XEF250

Η συνταγή δεν αλλάζει, αλλά βελτιώνεται με νέες χαρτογραφήσεις κινητήρα για καλύτερη εκμετάλλευση της δύναμης, επαναρυθμισμένες αναρτήσεις και νέο προβολέα και μπροστινό φτερό.

ΓΚAΜΑ ΜΧ: ΧΧ125 (2Τ), ΧΧ250 (2Τ), XXF250 (4Τ), XXF450 (4Τ)

XXF250

Βασισμένο στο σχέδιο με τον ανεστραμμένο κύλινδρο, το τετράχρονο ΜΧ της Fantic ανανεώνεται ολοκληρωτικά για το 2025 με νέο πλαίσιο και κινητήρα.

Εξοπλίζεται με τρεις επιλέξιμες χαρτογραφήσεις που μπορούν να ρυθμιστούν κατά βούληση μέσω της εφαρμογής WiGET και ελέγχονται από ένα νέο πολυχρηστικό κουμπί στο τιμόνι, από το οποίο ο αναβάτης μπορεί επίσης να αλλάξει τις ρυθμίσεις του traction control και του launch control.

Το αλουμινένιο πλαίσιο είναι επίσης νέο, υποσχόμενο καλύτερη συγκέντρωση μαζών γύρω από το κέντρο βάρους, ενώ η ανανέωση του 2025 ολοκληρώνεται με μια νέα εξάτμιση με τελικό από τιτανίο.

XX125

Η δίχρονη πρωταθλήτρια του ευρωπαϊκού ΕΜΧ125 συνεχίζει βελτιώνοντας τη νικηφόρα βάση με πλήρως επανασχεδιασμένα μπροστινά πλαστικά, ενώ το νέο ψυγείο υπόσχεται (όπως και στο ΧΕ125) 35% καλύτερη απόδοση ζυγίζοντας 300 γραμμάρια λιγότερα.

 

XXF450

Η μεγάλη τετράχρονη ΜΧ της Fantic δεν αλλάζει δραστικά, ωστόσο δέχεται μερικές αναβαθμίσεις ξεκινώντας από το νέο e-package, δηλαδή το νέο πολυχρηστικό κουμπί που ελέγχει τις τρεις χαρτογραφήσεις (hard/soft/standard), τα συστήματα traction control και launch control, ενώ ο στάνταρ εξοπλισμός διαθέτει υδραυλικό συμπλέκτη της Brembo.

Η συνδεσιμότητα με την εφαρμογή WiGET είναι και εδώ μέρος του βασικού πακέτου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *