Citroen Ami: Νέα λύση κινητικότητας

Μία νέα λύση κινητικότητας για άτομα με αναπηρία προσφέρει η Citroen παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο Ami ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες τους.


Σύμφωνα με την εταιρία το Ami For All είναι πιο προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρίες των κάτω άκρα “επιστρέφοντας την ανεξαρτησία σε όσους στην έχασαν”.

Η Citroen έχει κάνει προσαρμογές στο ηλεκτρικό της μοντέλο, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση του ατόμου μέσα στο όχημα, όπως και η αποθήκευση του αμαξιδίου, αν αυτό υπάρχει. Γι αυτό, έχει επεκταθεί το άνοιγμα των θυρών, ενώ έχει τοποθετηθεί εξοπλισμός μεταφοράς του οδηγού από το αμαξίδιο στο κάθισμα του οχήματος. Εκτός αυτού, υπάρχουν επίσης μηχανικά και χειροκίνητα χειριστήρια για την επιτάχυνση και πέδηση, όπως κι ένας μοχλός πάνω στο τιμόνι που διευκολύνει την οδήγηση.
Σύμφωνα με τους Γάλλους, η εγκατάσταση του πακέτου «Ami For All» μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε έκδοση του Ami επιλέξει ο οδηγός. Σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την PIMAS, πρωτοπόρο στην προσαρμογή οχημάτων στις ανάγκες ατόμων με μειωμένη κινητικότητα. Τα πεντάλ πέδησης κι επιτάχυνσης έχουν μεταφερθεί στο ύψος των χεριών του οδηγού, με την καμπίνα να αναδιαμορφώνεται για τη «φιλοξενία» του αναπηρικού αμαξιδίου.

Η είσοδος του οδηγού μέσα στο όχημα είναι αρκετά απλή και διαρκεί μόλις λίγα λεπτά. Γι αυτό, έχει τοποθετηθεί ένας ιμάντας στο επάνω μέρος του πλαισίου της πόρτας, όπως κι ένα ανασυρόμενο ράφι που βοηθά τον οδηγό να στηριχτεί για να μεταφερθεί από το αμαξίδιο στη θέση του οδηγού.

Εκτός αυτού, υπάρχουν δύο τρόποι για την αποθήκευση του αμαξιδίου μέσα στο Ami. Ο πρώτος επιτρέπει την τοποθέτησή του στη θέση του συνοδηγού, κάνοντας χρήση του αυξημένου αποθηκευτικού χώρου στο μπροστινό μέρος. Ο οδηγός μπορεί να αφαιρέσει τους τροχούς και να τους τοποθετήσει μπροστά από το κάθισμα του συνοδηγού, χρησιμοποιώντας τον ειδικό ιμάντα.


Αν υπάρχει συνοδηγός, το αμαξίδιο τοποθετείται στην ειδική σχάρα που έχει εγκατασταθεί στο πίσω μέρος του Ami For All. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει ο συνοδηγός, ο οποίος έπειτα το καλύπτει με το ειδικό κάλυμμα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *