Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας – Κλειστή η Καραγιώργη Σερβίας από το Σύνταγμα

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική νωρίς το πρωί της Δευτέρας για φωτιά που ξέσπασε στο κέντρο της Αθήνας.


Ειδικότερα, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 7 σε εγκαταλελειμμένο κτήριο επί της Αιόλου και Αγίας Ειρήνης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση κατάσβεσης, καθώς στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 5 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Καραγιώργη Σερβίας από το ύψος της πλατείας Συντάγματος.

«Δεν έχουμε αναφορές για ανθρώπους που κινδυνεύουν άμεσα» τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, ενώ επεσήμανε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης.


«Έχει καταρρεύσει η οροφή του εγκαταλειμμένου για τον σκοπό αυτό έκτος από το κλιμακοφόρο όχημα θα αναπτυχθεί μια άλλη υψηλότερη κλίμακα γύρω στα 22 μέτρα, θέλουμε να καλύψουμε και την κάτω γωνία του κτιρίου για να μην επεκταθεί η φωτιά σε όμορα κτίρια. Δεν μπορούμε να εισέλθουμε μέσα στο κτίριο αυτή τη στιγμή. Υπάρχει κίνδυνος καταρρεύσεων σε αυτές τις περιπτώσεις. Με το που μπορούμε θα κάνουμε άμεσα τον έλεγχο μας» σημείωσε ο κ. Αρτοποιός.


«Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν σπίτια να επεκταθεί η φωτιά προληπτικά θέλουμε εκκένωση των ανθρώπων για να προστατευτούν κυρίως από τον καπνό» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *